Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

Ooglidcorrectie: Hoofdredacteur Vrouw - Marieke 't Hart - over de ingreep en het resultaat

11 / 08 / 2019

Hoofdredacteur van Vrouw.nl - Marieke ’t Hart - onderging na jarenlang twijfelen een bovenooglidcorrectie. Drie maanden later vertelt ze over de ingreep én het resultaat!

Bovenooglidcorrectie

Marieke: "Jaren heb ik getwijfeld. Zal ik mijn bovenoogleden laten corrigeren? Of stel ik me gewoon aan en moet ik accepteren dat het feit dat je oogleden gaan hangen, bij het ouder worden hoort? De ingreep is tenslotte niet goedkoop en brengt toch ook risico’s met zich mee. Er kán teveel huid worden weggehaald. De enthousiaste verhalen van mijn collega’s Marion en Herma en vriendin Heleen trekken me over de streep. Ik heb de laatste tijd veel vaker last van hoofdpijn ’s avonds. Het lijkt me heerlijk om van dit vermoeide gevoel af te zijn. 

Dag 1 
Ik word op een vrijdagochtend om half 8 verwacht in de Velthuis kliniek in Amsterdam. Mijn vriendin Heleen brengt me. Ik ben als eerste aan de beurt. Dokter Laban - de cosmetisch chirurg die de ingreep verricht - stelt me op mijn gemak. Hij verdooft mijn ogen met wat kleine prikjes, waardoor ik niets van de ingreep voel. Het enige wat wel een beetje eng is, is dat ik de felle lamp boven mijn hoofd kan zien, terwijl ik mijn ogen dicht heb. Dan worden mijn bloedvaten dichtgeschroeid en de hechtingen aangebracht. Na een half uur ben ik al klaar. En na nog een half uur met verkoelende lapjes op mijn ogen te hebben gelegen, mag ik alweer naar huis.

Dag 2 en 3
Weekend. Het herstel valt me wat tegen. Ik lig de hele dag op de bank en doe om het uur plastic zakjes met bevroren doperwten op mijn ogen. Die worden trouwens steeds blauwer, alsof ik flink heb gevochten. Slapen gaat ook slecht: ik moet half rechtop liggen met drie kussens in mijn rug. Gelukkig heb ik flink wat luisterboeken gedownload. De pijn valt overigens reuze mee en is goed te bestrijden met paracetamol.

Dag 4
Ik werk vandaag thuis. Dat gaat best goed. Af en toe branden mijn ogen een beetje, maar het lukt me toch om mijn hele mailbox weg te werken. Ik zie er nog steeds niet uit, dus best spannend om morgen weer naar de redactie te gaan. Ik kan wel vrij nemen, maar ik besteed mijn vakantiedagen toch het liefst aan een échte vakantie en niet aan thuis op de bank zitten. Ik mag geen lichamelijke inspanningen verrichten en niet tillen, dus ik kan ook niet eens fijn het huis gaan poetsen.

Dag 5, 6 en 7
Met het OV naar mijn werk, want autorijden mag ook nog niet. Pas als de hechtingen eruit zijn. Ik heb een gigantische zonnebril gekocht. Mijn collega’s lachen en noemen me een diva. Iedereen wil zien hoe mijn ogen eruit zien. Sommigen vinden mijn blauwe plekken heel heftig, dus ik houd de zonnebril gewoon de hele dag op. Bovendien mag ik mijn ogen niet opmaken, dus ik voel me sowieso vrij kaal. Werken gaat uitstekend. Ik heb totaal geen hoofdpijn meer en slaap inmiddels ook weer prima.

Dag 8
Vandaag mogen eindelijk de hechtingen eruit! Dokter Laban is heel tevreden. Hij plakt twee kleine pleistertjes op mijn ooghoeken die nog drie dagen moeten blijven zitten. Ik ben nu al blij met het resultaat. Eindelijk heb ik mijn frisse oogopslag van vroeger weer terug. Alleen make-up mag de komende week nog steeds niet. Stiekem doe ik wel een beetje mascara op de puntjes van mijn wimpers.

Een maand later
Mijn moeder vindt mijn oogschaduw wat donker, maar ik ben er blij mee. Op die manier kan ik mijn littekens verhullen. Ik heb mezelf aangeleerd iedere ochtend te beginnen met een speciale zonnebrandcrème, zodat de littekens niet verkleuren in de zon. Van dokter Laban mag ik vanaf vandaag ook weer voorzichtig beginnen met sporten. Gelukkig, want dat heb ik wel gemist!

Drie maanden later
Ik krijg veel complimentjes over mijn uiterlijk. “Wat zie je er goed uit,” zeggen mensen. “Ben je met vakantie geweest?" Of: “Ben je soms afgevallen?” Ik weet zeker dat dit komt omdat ik er nu veel uitgeruster uitzie dankzij de ooglidcorrectie. Ook heb ik nooit meer last van hoofdpijn. Ik heb er dus geen spijt van de operatie. Integendeel. Ik had het veel eerder moeten doen!

* De ooglidcorrectie is met stip de meest uitgevoerde cosmetische operatie in Nederland. Overhangende oogleden verminderen het zicht en zorgen vaak voor hoofdpijn. Door de oogleden te liften, verdwijnen deze klachten en heb je meteen weer een frisse blik en een ontspannen gevoel. Complicaties ontstaan er over het algemeen niet, maar er bestaat altijd een kans op een infectie of tegenvallend resultaat. Wordt er teveel huid verwijderd, dan loop je heel lang met een verbaasd hoofd rond. Ga dus op zoek naar een betrouwbare kliniek en arts die over alle benodigde papieren en het NVCG-keurmerk beschikt. Afhankelijk van de kliniek betaal je tussen de 600 en 1500 euro voor een bovenooglidcorrectie.

Meer informatie over een ooglidcorrectie vind je hier. 

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201