Gratis consultafspraak injectables   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Welk effect heeft de coronacrisis op het gebruik van injectables?

10 / 11 / 2020

De afgelopen jaren is het aantal injectable behandelingen in Nederland significant gestegen. Ik zie op mijn spreekuur steeds meer cliënten, meer dan ik had verwacht. De gemiddelde cliënt heeft goed nagedacht over de stap om een cosmetische behandeling te ondergaan. Om deze reden bezoeken mensen mij ook gerichter, met een specifieke wens over een behandeling.

Injectables tijdens corona

Zelfs tijdens de huidige COVID-19-pandemie is de interesse voor cosmetische behandelingen onverminderd. Sterker nog, deze interesse is juist toegenomen, zowel bij vrouwen als bij mannen. Eén van de redenen daarvan is dat een behandeling het werk en het sociale leven nu minder onderbreekt. Tijdens het thuiswerken is het makkelijker om bijvoorbeeld in de lunchpauze even langs te gaan voor een behandeling. Ook het herstellen gaat makkelijker omdat we minder andere mensen zien. Daarnaast geven meerdere cliënten aan dat ze zichzelf tijdens een video call veel zien, en zich daardoor extra bewust zijn van hun uitstraling. Ze willen zich dan in ieder geval lekker in hun vel voelen. In deze gekke tijden zijn mensen namelijk vaker op zoek naar iets dat ze beter laat voelen over zichzelf.

Sommige beauty behandelingen, zoals het lakken van nagels of het verven van haren, kunnen eventueel door cliënten ook thuis worden uitgevoerd. Dit geldt niet voor fillers en tijdelijke spierontspanners; behandelingen die enkel voorbehouden zijn aan gespecialiseerde artsen. Dit is een van de redenen dat injectable behandelingen ook tijdens de coronacrisis onverminderd doorgaan.

Doordat een mondmasker tegenwoordig een groot deel van ons gezicht bedekt, zijn we geneigd om de aandacht nu meer op onze ogen te vestigen. Ik zie dan ook meer aanvragen voor fillers onder de ogen en tijdelijke spierontspanners om de rimpels rondom de ogen te behandelen en voor een wenkbrauwlift.

De pandemie verandert de manier hoe we kijken

Ik ben als dermatoloog verbonden aan Velthuis kliniek, waarbij ik de cosmetische dermatologie behandelingen in volle breedte uitvoer. Hoewel de behandeling met een tijdelijke spierontspanner al jaren een veel uitgevoerde behandeling is, merk ik dat steeds meer mensen ook investeren in anti-aging en het herstellen van volume en contouren in het aangezicht. De meeste mensen komen tegenwoordig voor een holistische benadering, waarbij ze niet alleen gefocust zijn op het wegwerken van fijne lijntjes, maar echt in hun structuren willen investeren door middel van fillers.

In dit kader kiezen de meesten voor een behandeling uitgevoerd volgens de techniek van de MD codes, een van mijn specialisaties. Deze MD (medische) codes hebben een nieuwe holistische kijk op cosmetische behandelingen. Er wordt rekening gehouden met de structuren en de anatomie van de huid van het gelaat. Hierbij richt men zich in eerste instantie op de oorzaak van een probleem en niet direct op het gevolg.

Rimpels en volumeverlies in het aangezicht kunnen een vermoeide of verdrietige uitstraling geven. Juist in deze tijden, waarin mensen beperkt zijn in hun dagelijks leven door de corona pandemie, wil men zich ook lekker in z’n vel voelen als hij of zij in de spiegel kijkt. Door middel van een full-face behandeling middels hyaluronzuur, ook wel bekend als filler, kunnen we zorgen dat de natuurlijke volumes en structuren van een gezicht worden hersteld.
Een behandeling begint bij mij altijd met een kennismakingsgesprek. Daarna volgt een plan dat ik samen met mijn cliënt opstel, en maak ik een start aan de behandeling. Ten slotte volgt er altijd een nacontrole. Indien mensen liever niet een tweede keer terugkomen door de reisbeperkingen, kan deze controle telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden.

Binnen Velthuis kliniek proberen we de zorg voor onze cliënten zoveel mogelijk te continueren, waarbij wij uiteraard de maatregelen in acht nemen en waken voor de veiligheid van onze cliënten. Meer weten over een behandeling met injectables? Maak dan gerust een afspraak, wij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201