Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Verbeteren van je huidstructuur met de C02 laser

Door Devika Nandoe - 01 / 11 / 2022

De CO2 laser is een huidverbeterende laser die ingezet wordt voor het verminderen van rimpelvorming, (acne)littekens of bij een grove huidstructuur. Deze laser maakt hele kleine gaatjes (verbrandingen) in de huid en geeft een thermische schade aan de huid om deze gaatjes heen, waardoor nadien tijdens het genezingsproces nieuwe cellen worden aangemaakt. Het resultaat? Je huid krijgt een opfrisbeurt doordat het meer collageen aanmaakt en elasticiteit krijgt. Dit alles zorgt voor versteviging van de huid, die zichtbaar strakker en gladder wordt.

Voor welke aandoeningen dient de c02 laser?

Je kunt het beste kiezen voor een behandeling met de CO2 laser bij;

Eerlijk advies

Tijdens het consult gaat de huidtherapeut of cosmetisch arts eerst met je in gesprek over je huidklachten en wensen. Vervolgens wordt met een huidscan gekeken naar de conditie van je huid. Afhankelijk daarvan wordt een behandelplan opgesteld en gekeken hoeveel behandelingen je nodig hebt. Over het algemeen volstaat 1 behandeling voor een opfrissing van de huid, en zullen er enkele behandelingen nodig zijn wanneer gerichter resultaat van een huidprobleem bereikt dient te worden. Onze specialisten zullen je hier eerlijk over adviseren om zo de verwachtingen vooraf goed te managen. Omdat de meeste mensen in de zomer vaak genieten van de zon en de hitte, en je huid al genoeg te verduren krijgt hiervan, adviseren we deze behandeling vooral te ondergaan in het najaar en het vroege voorjaar.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling krijg je de nodige informatie mee, zowel over de behandeling zelf als over een eventuele voorbereiding. Dit kan per behandeldoel verschillen. Tijdens de behandeling zal je ongeveer 2 uur aanwezig zijn in onze kliniek. Het eerste uur wordt verdovende crème aangebracht op het behandelgebied, die we vervolgens goed laten intrekken. Hierna behandelen we per gebied met de CO2 laser. Het infrarode licht wordt door het vocht in de huid geabsorbeerd, waardoor het behandelde huidlaagje verdampt en ontstaan er minuscule kleine gaatjes. De CO2 laserbehandeling is een uiterst gecontroleerde behandeling. Omdat je verdoofd bent, zal je enkel de warmte voelen. Om dit te verminderen koelen we het gezicht direct na met een natte doek en krijg je speciale koelzalf mee. 

Het herstel

Eenmaal thuis zul je ervaren dat je huid rood en wat gezwollen zal zijn. Dit zorgt voor een warm gevoel zoals na een zonverbranding. Daarbij kunnen wat kleine korstjes ontstaan. Het is daarom belangrijk dat je goed met de zalf blijft smeren die je hebt meegekregen. Na ongeveer een week zullen de meeste symptomen weggetrokken zijn. Hou er dus rekening mee dat je in die eerste week geen belangrijke afspraken plant waar je toonbaar moet verschijnen. Na 6 tot 8 weken zien we je graag nog een keertje terug voor een eindcontrole of vervolg behandeling.

Is deze behandeling wellicht iets voor jou? Plan dan gerust eens een consult bij een van onze specialisten, zij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201