Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Ooglidcorrectie of wenkbrauwlift; wanneer kies je waarvoor?

Door Erik Jan Timmenga - 11 / 06 / 2024

Bij een vermoeide blik denk je al snel aan een ooglidcorrectie. Logisch dat je daar dan de eerste consultafspraak voor maakt. Tijdens dat consult maken we een inschatting of zo’n ooglidcorrectie voor jou inderdaad geschikt is, want soms is een wenkbrauwlift een betere behandeling. De vraag is namelijk wat de oorzaak is van de vermoeide blik: zijn het de oogleden, de wenkbrauwen of allebei?

Vermoeide, boze blik

Bij een ooglidcorrectie wordt overtollige huid boven het ooglid verwijderd en dat geeft een frissere blik. Dit is een ideale behandeling wanneer er uitsluitend een huidoverschot is op het bovenooglid, dus als de wenkbrauw verder niet gezakt is.
Een vermoeide en soms boze blik wordt echter ook vaak veroorzaakt door een laagstaande wenkbrauw. Je hebt dan de neiging de wenkbrauwen continu op te trekken, wat weer tot rimpels leidt op het voorhoofd. Wanneer je vervolgens een ooglidcorrectie uitvoert bij zo’n laagstaande wenkbrauw, maakt dit de blik juist donkerder. De kans bestaat dat de wenkbrauw zelfs verder omlaag zakt. De wenkbrauwlift is daarom dan een veel betere optie. Met de lift van de  wenkbrauw wordt ook de huid van het bovenooglid strakker. Het norse en bozige verdwijnt, en je blik wordt opener en vriendelijker. 
 


Verschillende technieken

Voor de wenkbrauwlift zijn er meerdere technieken beschikbaar. De meest eenvoudige is die waarbij een litteken gemaakt wordt op de bovenrand van de wenkbrauw en waarbij vooral de buitenzijde van de wenkbrauw wordt gelift. Deze techniek is vooral geschikt voor ouderen of  voor mensen met een zware borstelige wenkbrauw, waarin het litteken goed is weg te werken. Als het litteken boven de wenkbrauw ongewenst is, kan het ook hoger op het hoofd en achter de haargrens gelegd worden. Deze lift van de buitenzijde van de wenkbrauw is meer esthetisch en vooral geschikt voor vrouwen met een lichte of getatoeëerde wenkbrauw.   


Stand van de wenkbrauw

Bij een hoge stand van de wenkbrauw en een huidoverschot hangend over het ooglid kies je voor een ooglidcorrectie. Bij een lage buitenzijde van de wenkbrauw en huidoverschot is het verstandig om een wenkbrauwlift te overwegen. Als er een laagstand bestaat van de binnenzijde of van de gehele wenkbrauw, dan is een lift van het voorhoofd de beste behandeling. Een voorhoofdslift is namelijk een lift van het gehele voorhoofd, dus ook altijd de wenkbrauwen. Daarbij verdwijnen ook de voorhoofdsrimpels en fronsrimpels. Ook voor de voorhoofdslift bestaan er verschillende mogelijkheden, waarbij de voor- en nadelen van de diverse technieken tijdens het eerste consult worden besproken.  

Een goede beoordeling, diagnose en keuzemogelijkheden qua behandeling zijn bij alle behandelingen erg belangrijk. Maak gerust eens een afspraak voor een consult, onze plastisch chirurgen helpen je graag verder. 

 Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201