Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Weg met die laagstaande wenkbrauwen!

plastisch chirurg Léon van Adrichem Door Léon van Adrichem - 21 / 01 / 2019

Wie kent het niet, je ogen voelen zwaar en moe aan. Vaak compenseer je dat door je wenkbrauwen op te trekken. In de loop van de dag nemen de klachten meestal toe en hoor je vaker dat je er moe uitziet. De oorzaak kan tweeledig zijn: overschot van de bovenoogleden of laagstand van de wenkbrauwen. Vergelijk het met gordijnen die op de grond hangen. De gordijnen zijn te lang (overschot oogleden) of de roede hangt te laag (laagstand wenkbrauwen). Er is dan een bovenooglidcorrectie of een voorhoofdslift nodig, of een combinatie hiervan.

Verschillende ingrepen voor laagstaande wenkbrauwen

In dit blog richten we ons op de laagstand van de wenkbrauwen. Er zijn 3 operaties mogelijk met een langdurig resultaat om de wenkbrauwen goed op hoogte te krijgen.

  • Het verwijderen van een reepje huid boven de wenkbrauwen
    De meest eenvoudige operatie is het verwijderen van een reepje huid net boven de wenkbrauwen. De littekens zijn echter vaak opvallend, waardoor deze operatie niet de eerste keuze is. De wenkbrauwlift kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden.

  • Een endoscopische voorhoofdslift
    Bij de endoscopische voorhoofdslift wordt via enkele kleine littekens in de haargrens de voorhoofdsspier vrij gemaakt van de onderliggende schedel en wordt deze aan ankertjes in een hogere positie weer vastgezet. De wenkbrauwen komen hierdoor hoger te staan. Deze operatie wordt veelal onder narcose of met een roesje of plaatselijke verdoving uitgevoerd. De positie van de haargrens bepaalt de richting van de littekens. Deze operatie wordt het meest uitgevoerd en duurt ongeveer 1 uur.

  • De ‘klassieke’ voorhoofdslift
    De zogenaamde klassieke voorhoofdslift wordt gekozen als er een duidelijk huidoverschot van het voorhoofd is. Het litteken komt over de volledige breedte van de haargrens van het voorhoofd. De voorhoofdsspier wordt in hogere positie gebracht en het huidoverschot wordt verwijderd, zodat de haargrens op een mooie positie blijft. Deze operatie wordt onder narcose uitgevoerd en duurt ruim 1 uur. Ook al valt het litteken in de haargrens, toch wordt er veelal liever gekozen voor de endoscopische voorhoofdslift (optie 2). Maar bij een goede indicatie geeft de klassieke voorhoofdslift een mooi resultaat.

Wanneer je 3 maanden na de ingreep weer op het spreekuur komt, is het meest opvallende dat de vermoeidheid en het zware gevoel verminderd tot verdwenen zijn. Het is dan ook een erg dankbare ingreep. 

Heb jij last van laagstaande wenkbrauwen en wil je weten welke ingreep het meest geschikt is voor jou? Kom dan gerust eens op consult bij een van onze plastisch chirurgen. Wij helpen je graag!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201