Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Maak jouw huid summerproof!

huidtherapeut Luca Geleedst Door Luca Geleedst - 23 / 06 / 2020

De zomer is een heerlijke tijd voor ontspanning en voor gezellige buitenactiviteiten, maar ook een periode van hard werken voor jouw huid. De huid wordt tenslotte blootgesteld aan hogere zonkracht, wat het doet uitdrogen en voor celschade kan zorgen. Een groot deel van de huidverouderingsverschijnselen zoals pigmentvlekken en couperose is daardoor gerelateerd aan zonschade. Goede zonprotectie en het regelmatig ondergaan van een huidbehandeling is de sleutel tot het krijgen en behouden van een gezonde en stralende huid. Juist daarom vinden wij het van belang ook in de zomer goed voor jouw huid te zorgen.

Summer facials

Waar in de andere jaargetijden krachtige peelings en laserbehandelingen goed geschikt zijn en als doel hebben jouw huid te vernieuwen en herstellen, kun je met een huidbehandeling in de zomer de focus leggen op andere doelen. Zo zijn huidbehandelingen in de zomer erop gericht om de huid mooi en gezond te houden, en beschermen ze jouw huid tegen zonschade en uitdroging. Deze milde, maar  effectieve behandelingen worden vaak summer facials genoemd. Ook kunnen bepaalde huidaandoeningen zoals rosacea en acne baat hebben bij het onderhouden van behandelingen gedurende de zomer. Door de vorming van meer vrije radicalen in de huid onder invloed van Uv-licht en het verdikken van de hoornlaag kunnen deze huidklachten aan het eind van de zomer sterk toenemen.

Hydrateren, egaliseren en beschermen 

Microneedling met behulp van de Dermapen zetten we bij Velthuis kliniek in als een echte summer facial om jouw huid die benodigde boost te geven. Bij een Dermapen behandeling worden kleine microwondjes in de huid gemaakt, waarbij de naaldlengtes nauwkeurig worden afgestemd op jouw huidtype en de behandellocatie. Deze microwondjes activeren je huid en zetten de huid aan tot vernieuwing. Het lichaam ruimt de (zon)beschadigde huidcellen op en pigmentcellen worden opnieuw en gelijkmatig in de huid verdeeld. De microwondjes zorgen ervoor dat de bestanddelen uit de gebruikte tussenvloeistoffen goed in de huid kunnen worden opgenomen. Tijdens de behandeling wordt gewerkt met laag moleculair hyaluronzuur. Dit hyaluronzuur is in staat grote hoeveelheden vocht aan te trekken en te binden. Ideaal om onze huid te hydrateren voor het krijgen van een frisse huid. Vitamine A en C worden eveneens ingezet in een summer facial. Deze antioxidanten beschermen onze cellen tegen de negatieve invloeden van de zon en vertragen daarmee het ontstaan van huidveroudering. Bovendien draagt vitamine C bij aan het egaliseren van de huidskleur. Het resultaat: een frisse, egale en jonge huid.

Microneedling is een methode die tijdens de zomermaanden veilig kan worden ingezet, maar vergeet niet dat dagelijks goed blijven beschermen met een SPF 30 of hoger minstens zo belangrijk blijft. Een microneedling behandeling kan ook goed afgewisseld of gecombineerd worden met een milde oppervlakkige peeling zoals salicylzuur of glycolzuur.

Wil jij deze zomer ook genieten van een stralende, jeugdige en egale huid? Boek dan snel jouw afspraak bij een van onze huidtherapeuten! En omdat Velthuis kliniek 25 jaar bestaat krijg je in de maanden juni, juli en augustus ook nog eens 25% korting op een microneedling behandeling.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201