Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Veelgestelde vragen over huidverbetering in de zomer

20 / 07 / 2022

Onlangs organiseerden we het webinar ‘Huidverbetering in de zomer’. Tijdens dit webinar vertelde onze huidtherapeut Luca Geleedst over wat je zoal kunt doen om in de zomer je huid fris en vitaal te houden. Zo gaf ze onder meer uitleg over de manier waarop het gezicht veroudert en over welke behandelingen jou van buiten weer echt uit laten stralen hoe je je van binnen voelt! Natuurlijk was er tijdens het webinar ook de gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen. Heb je dit gemist? Geen probleem, de interessantste vragen hebben we hieronder nog even voor je op een rijtje gezet.

Is het wel zo verstandig om in de zomer een huidbehandeling te ondergaan?

Jazeker, zolang het een echte zomerbehandeling is! De insteek van deze ‘summer facials’ ligt met name op protectie, preventie, reparatie en hydratatie. Huidbehandelingen die zich hier met name op focussen zijn RSS Skinboosters, Microneedling en oppervlakkige peelings met salicylzuur, glycolzuur en/of Kojic acid.

In de zomer is mijn huid wat vetter en heeft meer puistjes. Wat kan ik hieraan doen?

Mijn advies zou dan zijn om je huid dagelijks twee keer per dag te reinigen en te exfoliëren met milde producten. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om een minder vettige zonnebrandcrème te gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld ook zonnebrandcrèmes die specifiek voor een acnegevoelige huid zijn, zoals Eucerin Oil Control, een product dat heel vloeibaar is en waarmee je een heel dun laagje over je huid aanbrengt. Ook zou je kunnen overwegen om in de zomer één of meerdere keren een oppervlakkige peeling te ondergaan.

Kan zonschade, zoals bijvoorbeeld pigmentvlekjes, altijd weer weggehaald worden met een laser?

Ja en nee; de opstapeling van pigmenten kan vaak wel door een laserbehandeling worden verminderd. De mate waarin het vermindert is echter afhankelijk van hoe diep het pigment ligt. Met name het dieper liggende pigment kan ook na een laserbehandeling in de huid achterblijven.

Ik heb veel rode adertjes, die soms ook paars zijn, vooral op mijn neus en op mijn wangen. Is dit couperose? En wat kan ik hieraan doen?

Het zou inderdaad heel goed couperose kunnen zijn. Bij couperose lijken de adertjes wat gesprongen; je ziet ze eigenlijk een beetje door de huid heen lopen. Je ziet ze met name op de neus, de wangen en de kin. Het kan ook een onderdeel van rosacea, waarbij het gezicht als geheel wat roder is. Beide verschijningsvormen zijn goed met een laser te behandelen.

Ik kreeg eens het advies om onder mijn make-up dagelijks sunblock te gebruiken. Is dat een goed idee? Of is het toch beter om een goede dagcrème te gebruiken?

Ik zou inderdaad adviseren om ook altijd een zonnebrandcrème aan te brengen, ná het ’s morgens reinigen en het aanbrengen van je dagcrème. Het kan dus allebei, eerst je dagcrème en daar overheen je zonnebrandcrème. Sunblock is een term die eigenlijk alleen geldt voor crèmes met zonbeschermingsfactor SPF 50, maar deze hoogste factor is niet per se noodzakelijk. Ik adviseer zelf SPF 30 tot 50.

Ik gebruik Dermaceutic en Skinceuticals, maar ik hoor ook wel eens iets over vitamine A crème. Wat doet deze crème precies voor de huid?

Vitamine A crème is een product dat met name de verbinding tussen de huidcellen helpt verminderen, waardoor je huid sneller wordt aangezet tot celvernieuwing. Door die celvernieuwing stimuleer je ook de aanmaak van nieuw collageen. Vitamine A heeft daarnaast als positief effect dat het de huid exfolieert en daarmee de huid gladder en egaler van kleur maakt. Van vitamine A is bovendien bewezen dat het op langere termijn de structuren van de huid zachter houdt. In de zomer maakt vitamine A je huid echter wel gevoeliger voor zonlicht, reden te meer dus om te zorgen voor een goede zonbescherming!

Wat is een goed merk zonnebrandcrème en zijn dure merken echt beter dan de goedkope?

Kies sowieso een breedspectrum zonnebrandcrème specifiek voor je gezicht, met zonbeschermingsfactor SPF 30-50, antioxidanten die zonschade helpen repareren en met de juiste filters; UV-A, UV-B én blue light. Deze combinatie maakt een product vaak ook wat duurder. Ik adviseer zelf een aantal merken die ook bij apotheken te krijgen zijn, zoals Eucerin of La Roche – Posay, maar ook Heliocare, een product dat online en via huidtherapeuten verkocht wordt.

Is het slikken van vitamine C net zo effectief als het smeren van vitamine C?

Hier is nog weinig sluitende bewijslast voor, maar aangenomen wordt dat van producten die bedoeld zijn om te smeren slechts een klein gedeelte tot in de diepere huid doordringt. Aan de andere kant gaat vitamine die je slikt en die door je lichaam wordt opgenomen vaak als eerste naar je vitale organen en pas als laatste naar je huid. Dus is het moeilijk om te zeggen wat beter is, maar het kan sowieso geen kwaad om vitamine C tegelijkertijd te smeren én te slikken.

Wat kan ik het beste doen om huidveroudering op mijn handen tegen te gaan?

In principe gelden voor je handen dezelfde behandeladviezen als voor je gezicht. Ook voor handen geldt bijvoorbeeld dat het aan te raden is om een handcrème te kiezen met een wat hogere SPF zonbeschermingsfactor. Het enige wat het voor je handen wat moeilijker maakt, is het feit dat deze vaker in contact komen met water.

Zomeractie huidverbetering bij Velthuis kliniek

Wil je korte metten maken met de negatieve gevolgen van zonneschade en vochtverlies van je huid? In de zomermaanden juli en augustus ontvang je bij Velthuis kliniek maar liefst 25% korting op een Skinbooster behandeling! De Skinbooster is een optimale behandeling voor in de zomer om je huid te kunnen voorzien van hoogwaardige huidverbeterende ingrediënten, waarmee je huidconditie met sprongen vooruit gaat. Tijdens een Skinbooster behandeling wordt er gewerkt met een injectievloeistof bestaande uit een basis van natuurlijk hyaluronzuur, aangevuld met actieve ingrediënten zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptiden en aminozuren die de huid repareren, voeden en stimuleren. Door de Skinbooster behandeling krijgt de huid een enorme boost wat zorgt voor een frisse en gehydrateerde huid die straalt. De huidelasticiteit wordt verbeterd en de vochtbalans wordt hersteld.
*Bekijk de actievoorwaarden

Wil je het hele webinar ‘Huidverbetering in de zomer’ terugkijken? Kijk dan hier!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201