Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Is jouw huid klaar om te stralen?

Door Elske Jachimowski - 08 / 12 / 2022

Het is weer de decembermaand en die gaat gepaard met feestdagen met daarbijhorende etentjes en feestjes. Daar waar het de afgelopen jaren misschien even wat meer ingetogen was, mag nu (gelukkig) weer lekker uitgepakt worden. Kaarsjes, lichtjes, glitter en glamour, een mooie gedekte tafel en kleding die je juist bij dit soort gelegenheden wil dragen. Natuurlijk wil je dat je huid dat ook op haar opperbest is en dat is soms nou net in deze maand heel lastig met de toenemende kou op de huid. Vaak moet de huid weer even wennen aan de veranderende temperaturen en luchtvochtigheid, zowel binnenshuis als buitenshuis. Gevolg? Veel mensen ervaren een meer doffe, droge en soms rode huid in dit seizoen.

Wat kun je doen om toch stralend voor de dag te komen?

 1. Huidbehandelingen bij de huidtherapeut de weken voor kerst
  Bij uitstek kun je goed kiezen voor een lichte chemische peeling en/of skinbooster behandeling. Beide behandelingen kennen een korte hersteltijd, zorgen voor een betere hydratatie, frisheid van de huid en stimuleren de aanmaak van collageen bindweefsel. Denk jij dat je wellicht wel een wat intensievere behandeling nodig hebt door vervelende pigmentvlekjes, een wat grovere textuur of fijne lijntjes? Ga je de komende tijd niet naar de zon en kijk je niet op van een aantal dagen tot week hersteltijd? Dan is dit bij uitstek de tijd voor jou om een diepere peeling of laserbehandeling te ondergaan.
 2. Kies voor huidverzorging met actieve ingrediënten
  Denk hierbij aan vitamine C en niacinamide, deze actieve ingrediënten kunnen verhelderend werken. Hyaluronzuur in jouw serum of crème kan helpen de huid wat beter vocht vast te houden.
 3. Exfolieer met een chemische exfoliant 
  Scrub jij nog steeds? En heb jij geen gevoelige huid? Inmiddels zijn er veel fijnere huidproducten om te exfoliëren, zoals een chemische exfoliant. Een exfoliant met glycolzuur kan de celvernieuwing versnellen en zorgen voor een mooie glow. Start voorzichtig met 1x per week en evalueer de dagen erop hoe de huid reageert.
 4. Smeer vaker creme 
  Voelt je huid snel droog of trekkerig? In het najaar en de winter mag je gerust vaker op een dag bij smeren met een crème om aan hydratie te voldoen. Droge plekjes? Vaseline doet wonderen.
 5. Make-up advies van een professional
  Last but not least. Soms kan een make-up advies door een professional heel leuk zijn om je gezicht nog meer te laten spreken. Wellicht kom je erachter dat een bepaalde kleur rouge of lippenstift jou nog meer laat stralen. Juist met dit soort dagen kun je wel eens wat proberen en extra uitpakken. Zelf vind ik bijvoorbeeld een ‘highlighter’ een heel mooi make-up product om op een simpele manier de gedeeltes van je gezicht die je naar voren wil laten komen te benadrukken (zoals je jukbeenderen).

Ik wens iedereen een fijne en bovenal gezellige decembermaand toe! Meer weten over huidverzorging? Plan gerust eens een consult bij een van onze specialisten, zij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201