Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Hoe kom je erachter welke behandeling het beste past bij jou?

Door Marron Wassink - 17 / 01 / 2022

Door het grote aantal huidbehandelingen dat je tegenwoordig ziet op sociale media en in magazines, weet je misschien niet meer welke behandeling nu het beste voor jou is. Kies je voor een tca peeling of ga je toch voor een glycolzuur peeling? De vaatjes op je wangen; moet je die nu laten behandelen door middel van een laser of door ipl? En kan je die beginnende rimpels nog behandelen bij een huidtherapeut of moet je al een stapje verder? Allemaal vragen waarbij je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Persoonlijke afwegingen

Het beste advies wat ik je kan geven over welke huidbehandeling het beste bij je past is; kijk kritisch naar jezelf in een spiegel. Wat valt je op, wat zijn je beste punten en wat zijn de punten waar je je misschien aan stoort? Bedenk in hoe verre je je aan deze punten stoort en of je hier echt wat aan wil laten doen. Hierna kun je je vast een beetje oriënteren wat er op de markt is om jouw storende punt te verminderen of te verhelpen. Op deze manier weet je wat je aanspreekt en wat je wellicht minder aanspreekt.

Een belangrijk punt kan bijvoorbeeld de hersteltijd zijn. Misschien vind je het belangrijk dat je de dag erna weer je normale werkzaamheden op kan pakken en spreekt het je minder aan om een intensievere behandeling te kiezen waarbij je wellicht een weekje minder aantoonbaar bent.

Let tevens op hoeveel behandelingen je nodig hebt. Wat is het tijdsbestek dat de behandelingen plaats moeten vinden, wat is het resultaat op langere termijn en heb je om het resultaat te behouden vervolgbehandelingen nodig?


Laat je adviseren

Nadat je bovenstaande punten helder hebt voor jezelf, is het verstandig om een consult in te plannen. Tijdens dit consult kun je je wensen bespreken en zal de behandelaar je deskundig en eerlijk advies geven. Samen met deze behandelaar kun je zo tot een juiste behandeling voor jou komen.

Wil jij meer weten over een huidverbeterende behandeling? Plan dan gerust eens een consult in bij een van onze huidtherapeuten. Zij staan graag voor je klaar om je te helpen en samen met jou de verschillende behandelmogelijkheden te bespreken. 

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201