Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

De huidtherapeut zorgt voor je huid!

Door Luca Geleedst - 28 / 09 / 2021

De huidtherapeut is een expert op het gebied van de huid en draagt zorg voor het creëren en behouden van een gezonde huid. De huidtherapeut draagt dan ook een wettelijk erkende beroepstitel (Wet BIG, artikel 34) en mag zich als paramedicus plaatsen tussen andere professionals zoals de huisarts, dermatoloog en cosmetisch arts.

De mooiste versie van jezelf

Luca Geleedst, opgeleid tot huidtherapeut, omschrijft zichzelf als een professional die jou  helpt om je letterlijk lekker in je vel te laten zitten. “Het valt mij op dat mensen zich nog wel eens excuseren wanneer ze mijn spreekuur bezoeken vanwege een ogenschijnlijk cosmetische wens. Dat hoeft helemaal niet! Onze huid is het grootste orgaan en daarmee veelal ook het meest zichtbare voor de omgeving. Onze huid laat soms zien hoe we ons voelen. Het kan er vermoeid en grauw uitzien, maar ook stralend en fris! En de huid is onze spiegel welke soms onze leeftijd kan verraden, of juist niet!  Dus of het nu gaat om puistjes, overbeharing of juist dat storende ouderdomsvlekje of rimpeltje in het gezicht. Ik help je graag”.

Als huidtherapeut heeft Luca zich voornamelijk gespecialiseerd in algemene en cosmetische huidverbetering. "Mijn spreekuur binnen de kliniek is hierdoor erg gevarieerd. Ik zie cliënten op mijn spreekuur met gerichte hulpvragen zoals voor het behandelen van inflammatoire huidaandoeningen zoals acne en rosacea. Of het aanpakken van de restverschijnselen zoals verkleuringen en littekens als gevolg van deze huidaandoeningen.”


Aging gracefully

Ook behandelt ze veel cosmetisch wensen. Denk aan het verwijderen van voor de cliënt ontsierende huidoneffenheden zoals couperose, pigmentvlekken en het creëren van een meer gladde en frisse uitstraling tot aan preventieve behandelingen om huidveroudering te vertragen. “Ouder worden doen we uiteindelijk allemaal. En dat is ook helemaal niet erg!  De trend die we bij Velthuis kliniek steeds meer zien is om door middel van huidverbeterende behandelingen mooi ouder te worden. Dat vind ik persoonlijk een mooie ontwikkeling! Tegenwoordig vinden we te strak en te glad veelal nep. De trend die we bij Velthuis kliniek steeds meer zien is om door middel van huidverbeterende behandelingen mooi ouder te worden. Dat vind ik persoonlijk een mooie ontwikkeling! Methodes als Microneedling of Skinboosters zijn hiervoor in te zetten. Bij deze methodes worden er microwondjes gemaakt en gaat de huid zich op een natuurlijke manier vernieuwen en zorgen we ervoor dat actieve stoffen op de juiste plek in de huid komen. Het resultaat: een gezonde, frisse en egale huid! De meest natuurlijke resultaten worden  dan ook behaald door combinaties van huidverbeterende behandelingen zoals peelings, microneedling, laserbehandelingen en eventueel injectables of een chirurgische ingreep. 

Van huidanalyse tot een persoonlijk behandelplan

Goede zorg voor de huid start volgens Luca met een goede huidanalyse. Door het analyseren van de aanwezige symptomen in de huid en de mogelijk onderliggende oorzaken kan een behandelplan persoonlijk worden afgestemd. Hierdoor wordt een huidbehandeling veel doelgerichter en effectief voor het bereiken van een optimaal resultaat. Ik bekijk zo welke behandeling het meest geschikt is om het gewenste doel te bereiken. Meestal bestaat een behandelplan voor bijvoorbeeld microneedling uit 6 behandelingen. Elke drie tot zes weken bezoekt een cliënt mij voor een behandeling. 


No-nonsense huidbehandelingen

“Behandelingen die op wetenschap berusten, veilig zijn en tot echte huidverbetering leiden. Daar gaat het mij om!” Voor de cliënt lijkt er momenteel een wildgroei aan (cosmetische) huidbehandelingen. Niet zo gek dat het voor een cliënt dan ook vaak lastig is om een keuze te maken tussen de vele aanbieders. Als huidprofessional zie ik het eveneens als mijn taak de cliënt te weerhouden van no-nonsense behandelingen. Overweeg je een huidbehandeling, denk dan ook aan aspecten als bevoegdheid en bekwaamheid." Als huidtherapeut is Luca breed opgeleid in het vakgebied van de huid en heeft zij inmiddels  ruim 7 jaar ervaring opgebouwd met diverse peelings en laserapparatuur.


Peelings

"Peelings op basis van zuren worden toegepast voor zowel medische- als cosmetische indicaties. De behandeling is populair en ik ben zelf ook een groot fan! Peelings hebben namelijk algehele huidverbeterende eigenschappen. De keuze van peeling voor jouw huid hangt samen met het huidtype en het doel dat je wilt gaan behalen. Bij een glycolzuurpeeling ervaren mensen een frissere uitstraling en een minder doffe huid. Heb je juist last van een vette huid en onzuiverheden, dan is een peeling ook goed geschikt om dit te verminderen. De salicylzuurpeeling heeft een ontstekingsremmend effect en vermindert daardoor de actieve acne. Zoek je een behandeling die celvernieuwing stimuleert (dus ook preventief anti-aging), dan zorgt een TCA peeling voor een zachtere textuur vermindering van  littekens of fijne lijntjes en het vermindert zonschade in de vorm van pigmentvlekjes.


Laser & IPL

Met Laser en IPL behandelingen kunnen we bij Velthuis kliniek verschillende huidproblemen en cosmetische wensen heel gericht aanpakken. De theorie erachter is wellicht wat ingewikkeld. Ik bemerk dat de systemen steeds geavanceerder worden. Hierdoor ervaar je binnen een enkele behandeling vaak al een verschil! Zo is het mogelijk om couperose, pigmentvlekken en storende beharing aan te pakken. Lasersystemen kunnen ook breder ingezet worden voor huidverbetering voor het aanpakken acne, verminderen van acne littekens en om huidverouderingsverschijnselen te verminderen door de aanmaak van collageen te stimuleren."


Bewustwording & preventie

Naast het voeren van consulten en behandelingen bestaat Luca's spreekuur ook uit het creëren van bewustwording. Want na een verbetering blijft het behouden van een optimaal effect de uitdaging. “Inmiddels weten veel mensen dat beschermen tegen Ultraviolette straling belangrijk is, maar het ook daadwerkelijk doen vraagt vaak veel motivatie." Luca adviseert om dagelijks een SPF te gebruik en deze met regelmaat aan te brengen, zo behoud je ook de resultaten van veel huidbehandelingen op termijn.

Alle huidtherapeutes binnen Velthuis kliniek hebben de HBO opleiding huidtherapie gevolgd, zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en hebben een kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wil jij meer weten over een huidverbeterende behandeling? Plan dan gerust eens een consult in bij een van onze huidtherapeuten, zij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201