Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Huidbehandeling in de zomermaanden

Door Linda van de Poel - 16 / 07 / 2019

Kan je doorgaan met huidbehandelingen in de zomermaanden, als de zon warmer en intenser is? Dit wordt mij vaak gevraagd. Laser- en huidbehandelingen kunnen voor een groot deel het gehele jaar door gedaan worden, als je je goed tegen de zon beschermt! Het is het hele jaar door belangrijk de huid te beschermen en zeker wanneer je een effectieve en veilige behandeling wilt ondergaan.

Het belang van huidbescherming na een huidbehandeling

Wanneer wij een huidbehandeling uitvoeren, wordt de huid gestimuleerd om zo een reactie op gang te brengen. Dit is een inflammatiereactie (ontstekingsreactie), een wenselijke reactie die ervoor zorgt dat de huid zich gaat herstellen. Tijdens deze fase is de huid gevoeliger voor UV-straling. Hoe intensiever de behandeling, hoe meer je moet oppassen met de zon. Een oppervlakkige chemische peeling op basis van glycolzuur of salicylzuur kan je dus wel ondergaan tijdens de zomermaanden. Hierbij is het belangrijk dat je je goed insmeert met SPF 30-50. Mijn collega Marron heeft eerder in haar blog tips gegeven over een goede zonbescherming.


Verschillende behandelingen, verschillende bescherming

Voor laser- en IPL-behandelingen is het belangrijk dat er genoeg contrast zit tussen de huid en de aandoening die je wilt laten behandelen, zoals vaatjes en pigmentvlekken. Wanneer je zongebruind bent, wordt het contrast kleiner en is de behandeling niet meer veilig.

Laserontharing van de oksels en het bikinigebied (intieme zone) kan altijd behandeld worden, hier komt bijna tot geen zon. Deze zomer hebben wij hiervoor een leuke actie lopen! De huidgebieden die wel geregeld in de zon komen, kunnen gelaserd worden, maar ook hierbij is het belangrijk dat de huid goed beschermd wordt voor en na een behandeling.

Daarnaast is de Accent Radio Frequentie een fijne behandeling in de zomermaanden. Met deze techniek wordt de buitenste huidlaag niet beschadigd, waardoor doorbehandelen makkelijk kan.

Nieuwsgierig naar een peeling? Vragen over de resultaten van een neuscorrectie? Benieuwd naar het proces van een borstcorrectie?
Vraag het Velthuis, en wij stellen jouw vragen aan onze specialisten. Misschien zie je jouw vraag binnenkort uitgebreid terug in een blogartikel!


Een afspraak maken

Een dagelijkse en juiste bescherming is dus een must! Niet alleen voor het uitvoeren van veilige en effectieve behandeling, maar ook voor de gezondheid van je huid. Twijfel je of je een behandeling wel of niet kunt ondergaan tijdens de zomermaanden? Neem dan gerust contact met ons op en laat je adviseren door de ervaren huidtherapeuten binnen Velthuis kliniek.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201