Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

De vergeten huidzones: handen, hals en decolleté

13 / 03 / 2019

“Huidveroudering” wordt vaak gezien als iets wat het gezicht aantast. Er worden dan ook veelvuldig peelings, laser- of injectablebehandelingen en chirurgische ingrepen in het gezicht uitgevoerd. De handen, hals en het decolleté worden daarbij vaak vergeten, terwijl deze zones juist belangrijk zijn bij het verouderproces.

Dit komt onder andere door:

 • blootstelling aan UV straling,
 • kou van buiten,
 • het veelvuldig wassen met heet water en eventueel zepen
 • het gebruik van chemicaliën en verven (met name bij de handen).

Door het gezicht veel aandacht te geven, en de handen, hals en decolleté níet, onstaat er een groot contrast tussen het gezicht en de vergeten zones.  Tijdens een consult zien we vaak cliënten met verslapte/dunnere huid in deze zones, liglijnen en/of duidelijke UV schade (couperose/roodheid en pigmentvlekken). Wat kan er aan deze huidveroudering gedaan worden? Ik leg het in dit blog graag uit.

Maatregelen tegen huidveroudering

Je kunt zelf al de nodige maatregelen treffen om huidveroudering zoveel mogelijk tegen te gaan:

 • Behandel de vergeten zones net zoals je aandacht besteedt aan je gezicht. Gebruik hiervoor ook een crème met antioxidanten om het te verzorgen.
 • Vergeet deze zones niet te beschermen tegen UV straling (vaak de grootste boosdoener). Vaak wordt het gezicht wel ingesmeerd met een SPF product of een dagcrème met factor maar de hals en handen niet. Tip: om handen tegen UV straling te beschermen, kan er eventueel ook een ‘kinder’zonnebrandcrème met veel zinkoxide of titaniumdioxide worden gebruikt. Doordat deze wat witter zijn, geven ze een snellere afweer tegen de zon. Chemische filters moeten eerst 30 minuten intrekken voor het naar buiten gaan.
 • Gebruik je een exfoliant met een zuur of vitamine A crème op recept? Deze kun je natuurlijk ook op de vergeten zones smeren.

Nieuwsgierig naar een peeling? Vragen over de resultaten van een neuscorrectie? Benieuwd naar het proces van een borstcorrectie?
Vraag het Velthuis, en wij stellen jouw vragen aan onze specialisten. Misschien zie je jouw vraag binnenkort uitgebreid terug in een blogartikel!

Behandelingen tegen huidveroudering
 • Een laserbehandeling of peeling helpt de huidconditie in betere staat te brengen. Deze behandeling is ook zeer geschikt bij beginnende huidveroudering.
 • Peelings zorgen voor celvernieuwing, meer doorbloeding en geven meer effenheid van de huid (afhankelijk van de diepte van de peeling).
 • Laser- en lichtbehandelingen kunnen zorgen voor een egalere huid. Denk hierbij aan de behandeling van couperose/roodheid of pigmentvlekken.
 • Tevens zijn er ook steeds meer behandelingen met radiofrequente straling of ultrasound mogelijk om in de diepere huidlagen (denk aan de halsregio) collageen bindweefsel aanmaak te stimuleren.
 • Injectables worden meestal in het gezicht gebruikt, maar tegenwoordig zijn er ook ‘skinboosters’ die kunnen worden ingezet om de huid te voorzien van meer hyaluronzuur en daarmee meer frisheid en stevigheid van de huid te creëren.

Wil je meer informatie over de verschillende behandelingen van huidveroudering? Dan ben je meer dan welkom om op consult te komen bij een van onze specialisten.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201