Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

8 veelgestelde vragen over een neuscorrectie

20 / 01 / 2020

Negeer jij de selfie-stand op je smartphone? Voel jij je onzeker tijdens een gesprek op je werk, een date of in de kroeg? Vind je het vervelend om ’s ochtends in de spiegel te kijken naar je eigen onzekerheid? Kortom, stoor jij je aan de vorm of de grootte van je neus? Dan heb je de gedachte aan een neuscorrectie wellicht al eens door je hoofd laten gaan. Met waarschijnlijk vele vragen en twijfels als gevolg. Velthuis kliniek helpt je met het maken van de juiste keuze.

Meestgestelde vragen rondom een neuscorrectie

Al 25 jaar zijn we toonaangevend in Nederland op het gebied van cosmetische chirurgie en behandelingen. In die tijd hebben we vele vragen mogen beantwoorden van vrouwen en mannen net als jij. Allemaal mooie mensen die hun prachtige persoonlijkheid verstoppen achter onzekerheid, schaamte of een negatief zelfbeeld. Een neuscorrectie die bij je past kan een goede oplossing zijn. Daarom geven wij antwoord op de meestgestelde vragen rondom een neuscorrectie. Heb jij een persoonlijke vraag of andere twijfels? Neem dan vooral contact op met Velthuis. Wij hebben aandacht voor jouw verhaal en gaan niet zomaar direct over tot een behandeling. Jouw geluk staat voorop, en wij denken graag met je mee.


Deze vragen worden ons het meest gesteld:


1. Wat is een neuscorrectie?

Het is misschien een inkoppertje, maar toch wordt deze vraag vaak gesteld. En terecht. Het is niet zomaar een zalfje dat je smeert, maar een serieuze operatie. Daarom is het goed om te weten waar je aan begint. Een neuscorrectie is een cosmetische operatie aan de neus (rhinoplastiek), waarbij de vorm en de grootte van de neus wordt veranderd. In sommige gevallen worden ademhalingsproblemen ook verbeterd. De operatie verandert de neus in relatie tot de rest van het gezicht, zodat de neus niet meer opvalt en mooier is.

2. Doet een neuscorrectie pijn?

De operatie zelf voel je niet omdat je helemaal slaapt (algehele narcose). In de eerste week na de operatie adviseren wij je om voorgeschreven pijnstillers te gebruiken. Daardoor is de pijn in de meeste gevallen minimaal. Soms wordt er druk op de neus ervaren door het kapje, de pleisters en de zwelling. De neus kan hierdoor ook tijdelijk een beetje verstopt zijn.

3. Wat kost een neuscorrectie?

Voor een goede neuscorrectie is het verstandig om je keuze niet op prijs te maken. Een ervaren specialist die een klik heeft met jou is belangrijker dan die euro’s verschil. Tijdens een consult bij Velthuis kliniek bepalen we samen eerst wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

4. Hoe weet ik hoe mijn neus eruit komt te zien?

Voor elke cliënt maken we eerst een digitale versie van de nieuwe neus. Bij de intake maken we foto’s die ik daarna ga bewerken richting het beoogde eindresultaat. Ik kijk goed naar de lijnen van het gezicht. Hoe ver steekt de kin uit? Hoe breed is het gezicht? Wat is de hoek van het voorhoofd? We zeggen altijd dat het eindresultaat nooit zo wordt als op de foto, want elke neus is uniek. Na de neuscorrectie vinden cliënten hun nieuwe neus vaak mooier dan vooraf gedacht.

Fleur liet een Neuscorrectie doen bij Velthuis kliniek. Lees hier haar verhaal.

5. Hoe lang is de herstelperiode?

Het herstellen na een neuscorrectie vergt geduld en tijd. In de eerste paar dagen na de operatie zwelt je gezicht en neus en zijn er blauwe plekken zichtbaar om je ogen. Dat is nog geen mooi gezicht. Als je neustampons hebt, zullen deze na 2-3 dagen worden verwijderd. Na ongeveer 7-10 dagen worden de pleisters en het kapje verwijderd. Na 10-14 dagen is het meestal mogelijk om weer aan het werk te gaan. Brillen en intensieve fysieke activiteit moet je de eerst maand vermijden.

6. Wanneer kan ik het uiteindelijke resultaat verwachten?

Het duurt ongeveer 12-18 maanden voordat alle zwelling weg is. Pas op dat moment kun je het eindresultaat echt goed beoordelen. Vaak wordt tot na die periode gewacht voordat een eventuele nabehandeling plaatsvindt. Maak jezelf dus niet gek door voor die tijd té veel in de spiegel te kijken. Tijd is dan je vriend. De spiegel is je vijand.

7. Is een neuscorrectie iets voor mij?

Dit is natuurlijk geen eenvoudige vraag, want iedereen is anders. Toch wordt deze vraag mij vaak gesteld, en daar ben ik blij mee. Het geeft aan dat iemand bewust bezig is met de keuze voor een neuscorrectie. Zo’n neuscorrectie is een definitieve verandering van je neus door een operatie. Als je twijfelt of alleen kleine veranderingen wilt, is een correctie met fillers mogelijk iets voor je. Als je toch liever een lange termijn oplossing wilt door een operatie, bespreek je wensen dan met een erkende chirurg die gespecialiseerd is in neuzen.

8. Is een neuscorrectie echt nodig?

Natuurlijk is het makkelijk om te zeggen dat die focus op uiterlijk heel oppervlakkig en ijdel is. Maar als je in je dagelijkse leven echt mentaal of fysiek belemmerd wordt, dan wil je dat verhelpen. Als een operatie van twee uur zó veel impact heeft op je leven, waarom dan niet?

Ik sta soms versteld hoe groot het verschil is tussen mensen voor en na de operatie. Ik behandelde een keer een meisje dat me tijdens het eerste consult bijna niet aan durfde te kijken, zo onzeker en verlegen was ze. Toen ze laatst terugkwam voor een controle, kwam er een totaal ander iemand de kamer binnenlopen. Ze lachte, was zelfverzekerd, haar studie ging goed en ze zat goed in haar vel. Een neusoperatie verandert niet alleen je neus. Het verandert je ook als mens.

Meer weten over onze neuscorrecties?

Wil je meer informatie over een neuscorrectie bij Velthuis kliniek, of over een van onze andere behandelingen? Wij staan voor je klaar met advies, antwoorden en een berg ervaring. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201