Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

4 tips voor het kiezen van een arts voor je neuscorrectie

Door Pim Godefroy - 13 / 02 / 2019

Je hebt er lang over nagedacht, informatie verzameld, met goede vrienden of familie gesproken en uiteindelijk een besluit genomen: je wilt graag een neuscorrectie. Om die bobbel op je neus, waar je al jaren tegenaan kijkt, te laten verdwijnen. Of jouw grote neus, die op foto’s nog groter lijkt, te laten verkleinen. Je hoopt natuurlijk op een mooi resultaat, want je neus zit tenslotte op een prominente plek. Aan welke arts vertrouw je jouw neus dan toe? In dit blog geef ik tips waar je op moet letten bij het maken van jouw keuze voor een arts.

1. Kies een gespecialiseerde arts

Een neuscorrectie of rhinoplastiek is een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen, maar tegelijk ook een van de moeilijkste. Dit komt vooral door de complexe bouw en anatomische verhoudingen van de neus, waarbij er een duidelijke samenhang is tussen vorm én functie. Een neus bestaat bijvoorbeeld uit een klein, driedimensionaal gebied waar huid, slijmvlies, bot en kraakbeen bij elkaar komen en waar je bovendien ook nog eens goed door moet kunnen ademen. Je kunt je dus voorstellen dat een operatie in dit kleine gebied totaal anders is dan cosmetische operaties aan andere delen van het lichaam. Bij de keuze van een arts is het dus belangrijk dat deze, binnen zijn vakgebied, affiniteit heeft met operaties in het gezicht en aan de neus. Hier kun je achter komen door bijvoorbeeld te vragen waarin een arts is gespecialiseerd en wat het aandachtsgebied is.

2. Kennis én ervaring zijn belangrijk voor een bevredigend resultaat

Een neuscorrectie blijkt een technisch lastige operatie met veel potentiële valkuilen, waardoor artsen een lange leercurve moeten doorlopen. Die studie kan worden versneld door bijvoorbeeld heel veel neuscorrecties te doen (in het begin bij voorkeur samen met experts in een zogenaamd fellowship), het evalueren van eigen resultaten aan de hand van foto’s of het schrijven van boeken of artikelen over dit onderwerp. Kortom, theoretische kennis en praktische ervaring van een arts zijn een belangrijke factor voor een bevredigend resultaat. Informeer bij jouw arts naar een persoonlijke pagina of eigen website waar je dit soort informatie kunt vinden.

Nieuwsgierig naar een peeling? Vragen over de resultaten van een neuscorrectie? Benieuwd naar het proces van een borstcorrectie?
Vraag het Velthuis, en wij stellen jouw vragen aan onze specialisten. Misschien zie je jouw vraag binnenkort uitgebreid terug in een blogartikel!

 

3. Smaken verschillen, behandelend artsen ook

Wat de één mooi vindt, vindt de ander juist onaantrekkelijk. Smaken verschillen nou eenmaal en dat is maar goed ook. Het is daarom belangrijk om erachter te komen of het gevoel voor esthetiek van je behandelend arts over hoe een neus eruit komt te zien, ook past bij wat jij mooi vindt. Kijk bijvoorbeeld goed naar de pre- en postoperatieve fotoresultaten. Ook kun je tijdens het consult vragen om met behulp van fotobewerking een idee te krijgen van wat er volgens de arts mogelijk is met jouw neus.

4. De vertrouwensband met jouw arts

Als laatste is het hebben van vertrouwen in de kwaliteiten van je arts (en zijn ondersteunende team) misschien wel het meest belangrijk. Iedereen wil tenslotte toch het neusje van de zalm voor zijn eigen neus!

Twijfel jij over je neus en wil je meer informatie over een neuscorrectie? Kom dan gerust eens op consult bij een van onze artsen. Wij kijken graag wat we voor je kunnen betekenen!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201