Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

De perfecte neus bestaat (niet)

Door Pim Godefroy - 09 / 02 / 2021

Een neuscorrectie is een van de meest voorkomende plastisch chirurgische ingrepen. Of het uiteindelijke resultaat van een neuscorrectie perfectie benadert, kan worden beschouwd als subjectief. ‘Beauty lies in the eye of the beholder’ zo luidt de bekende uitspraak van de Griekse filosoof Plato. Dit houdt in dat schoonheid is zoals je het zelf ziet, en daardoor dus per persoon verschillend kan zijn.

Minst ideale vorm

Neuzen komen voor in allerlei vormen en maten. Daarbij zijn er verschillende kenmerken van een neus te noemen die over het algemeen worden beschouwd als niet ideaal of juist wel. Mijn cliënten noemen een bobbel op de neusrug, een scheve, een te brede of te grote neus voor het gezicht, of een hangende of brede neuspunt het meest als niet ideale kenmerken.


Ideale vorm

​Maar wat is dan de ideale vorm van een neus? De meningen over het schoonheidsideaal (voor een neus) op sociale media, internet fora en artikelen zijn uiteenlopend. De wensen van mijn cliënten voor een goed eindresultaat zijn: een rechte of lagere neusrug vanaf de zijkant of schuin van voren gezien, een rechte of smalle neusrug en een smal en niet hangend klein neuspuntje. Vaak wordt het antwoord al gegeven door cliënten zelf: zij wensen vooral een neus die qua uiterlijk past in hun gezicht en bij hun karakter. 

Het idee van wat een perfecte neus maakt, is overigens ook een dynamisch concept, iets wat door de jaren heen verandert. Op die manier kunnen wij tegemoet komen aan de behoeften van een steeds veranderend schoonheidsideaal. 

Behandelend chirurg

​Tot slot is ook het luisterend vermogen en persoonlijke gevoel voor schoonheid van jouw behandelend (neus)chirurg belangrijk voor een (voor jou) perfect eindresultaat. Laat je daarom goed informeren door je behandelend arts en kijk ook goed naar zijn of haar resultaten. Daarnaast kun je tijdens het consult vragen om, met behulp van fotobewerking, een idee te krijgen van wat er mogelijk is om de beste versie van jouw neus te krijgen.

Overweeg jij een neuscorrectie? Maak dan een afspraak bij één van onze specialisten, wij helpen je graag verder! 

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201