Overmatig transpireren, bekijk de behandelmogelijkheden

Overmatig zweten, storende transpiratie

Botuline toxine blijkt uitstekend te werken bij overmatig transpireren onder de oksels. Een probleem dat zeer veel hinder geeft in het dagelijkse leven.

Zo moeten sommige mensen enkele malen per dag hun shirt wisselen of zijn er mensen die een overhemd na viermaal dragen kunnen weggooien omdat het materiaal dan sterk is aangetast door het agressieve transpiratievocht. Voor die mensen is een botuline toxine behandeling geschikt.Behandelingen bij overmatig zweten

Botuline toxine is vooral bekend geworden als middel tegen het wegspuiten van rimpels. Dat lukt doordat Botuline toxine® de spierwerking vermindert en de rimpels niet meer zo duidelijk in de huid getrokken kunnen worden

Botuline toxine werkt op de zenuwoverdracht van de zenuw naar de spier. Het blokkeert de vrijgave van acetylcholine, een neurotransmitter. Deze stof geeft de zenuwimpuls door naar de spier. Op dezelfde manier geeft acetylcholine een zenuwsignaal door aan de zweetklieren. Met dit verschil: botuline toxine werkt op willekeurige spieren, bij zweetklieren gaat het om een onwillekeurig proces. Met andere woorden: botuline toxine blokkeert de bewuste samentrekking van een spier en blokkeert de werking van zweetklieren, een proces dat niet bewust beïnvloed kan worden.

Wanneer u voor het eerste consult komt, krijgt u een eerlijk advies en een zo volledig mogelijk beeld van de behandeling en de periode erna. De verstrekte mondelinge informatie wordt bovendien op schrift gesteld in de vorm van een behandelovereenkomst en instructies voor de voor- en nazorg van de behandeling. Tijdens het gesprek met de arts wordt bepaald of u geschikt bent voor de behandeling met Botox®. Ook wordt gekeken of uw verwachtingen overeenstemmen met wat de arts kan bieden. De arts zal het behandelplan toelichten. U informeert de arts over haar/zijn gezondheid en welke medicijnen er eventueel worden gebruikt. Als aanvulling zal de verpleegkundige zorgen dat u aanvullende informatie krijgt met betrekking tot de nazorg en controle van de behandeling. Wanneer u besluit de behandeling te ondergaan, wordt een behandelingsovereenkomst tussen u en de arts getekend.

De behandeling duurt 10 minuten. Velthuis kliniek doet niet, zoals in andere klinieken wel gebeurt, de proef met jodium-zetmeel. Deze proef vinden wij achterhaald en overbodig. Bij iemand die overmatig transpireert is voor een ervaren arts heel goed te zien op welke plekken er te veel zweet geproduceerd wordt. Na afloop zijn geen speciale maatregelen nodig. De werking houdt 3 tot 6 maanden aan.

Verdoving

Er vindt bij een Botox® inspuiting geen verdoving plaats. De injectienaald is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje.

Na de inspuiting kan er ter plekke roodheid en een zwelling ontstaan en soms een bloeduitstorting. Deze symptomen trekken zeer snel weg en de volgende dag bent u weer toonbaar. U kunt na de ingreep meteen naar huis.

Napijn en herstel

Bij een Botox® behandeling is geen sprake van enige napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect merkbaar en na 2 weken is dat optimaal. Na 3 tot 6 maanden is Botox® uitgewerkt en kan de behandeling worden herhaald.

Het resultaat is dat de zweetklieren minder of geen transpiratie meer produceren. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na 3 tot 6 maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden. In tegenstelling tot het gebruik van Botox® in het gelaat, kan Botox® in de oksel zonder onderbreking herhaald worden. De behandeling helpt niet bij iedereen. Ongeveer 4% van de mensen heeft onvoldoende baat bij deze therapie.

Alternatieven voor een Botox® behandeling zijn:

  • Antitranspiratie middelen, eventueel op recept
  • Liposuctie van de zweetklieren onder de oksels
  • Lontoforese (fysiotherapeutische behandeling van overmatig zweten)

Deze alternatieve behandelingen worden niet binnen Velthuis kliniek aangeboden.

Er zijn geen risico's bekend van Botox® behandeling tegen overmatig transpireren.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten van een behandeling

Behandelingen bij Velthuis kliniek worden niet standaard vergoed door verzekeraars. Veel mensen zijn echter van mening dat overmatig transpireren een medische aandoening is en dus eigenlijk door de verzekering betaald zou moeten worden. U kunt een verzoek daartoe bij uw verzekeraar indienen, Velthuis kliniek kan behoudens een offerte echter geen medische verklaring afgeven.

Behandeling Prijs
Oksels, per behandeling € 750,00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten