Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Hangende mondhoeken

Weer een stralende lach die zonder moeite verschijnt

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Hangende mondhoeken in het kort

  • Door hangende mondhoeken (ook wel marionetlijnen) kan je ouder of minder vrolijk lijken.
  • Hangende mondlijnen zijn goed te behandelen met fillers of tijdelijke spierontspanners.

Hangende mondhoeken?

Denken mensen vaak dat je chagrijnig bent, terwijl je dat helemaal niet bent? Lacht je mond niet mee als je plezier hebt? Door hangende mondhoeken of ‘marionetlijnen’ lijk je vaak ouder en minder vrolijk. Dit kan behoorlijk ongemakkelijk zijn. Bij Velthuis kliniek helpen we je er graag vanaf: onze injectables zorgen snel voor een natuurlijke verbetering. Je mag gezien worden!

Als je ouder wordt gaat alles hangen. Dat wordt weleens gekscherend gezegd, maar helaas is het ook echt zo. Ouderdom en invloeden van buitenaf, zoals roken en zon, hebben invloed op onze huid en uitstraling. Deze verliest erdoor aan elasticiteit, ook rondom de mond. En daardoor gaan je mondhoeken soms hangen. Met een injectables behandeling lichten we je mond als het ware wat op.

Resultaat

Je ziet er straks weer opgewekt op. Met een stralende lach die zonder moeite verschijnt. Zelfs als je gezicht ontspannen is oog je opgewekt. Dankzij de behandeling is dat effect al na een paar dagen zichtbaar en na 2 weken is het effect optimaal. Omdat de tijdelijke spierontspanner na 3 tot 6 maanden is uitgewerkt, raden we je wel aan om de behandeling regelmatig te herhalen. Geen zorgen, het resultaat maakt alles waard.

De behandeling van hangende mondhoeken

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult krijg je een gesprek met de arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of je geschikt ben voor een behandeling. Met uitgebreid, open en eerlijk advies, vertellen zij precies wat je kunt verwachten. Vervolgens wordt gekeken welke oplossing het beste bij je past.

Hangende mondhoeken behandelen we met tijdelijke spierontspanners of fillers. Per behandeling wordt er een zeer kleine hoeveelheden tijdelijke spierontspanner of filler in de spier of huid gespoten. De huid kan daarna zo’n 1 à 2 uur wat rood worden en opzwellen.

De behandeling is redelijk pijnloos dus verdoving is niet nodig. De injectienaald die onze specialisten gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje. Om eventueel ongemak te verminderen koelen we de huid voor en direct na de behandeling met 
coldpacks of ijszakjes. Na de behandeling, die tot 15 minuten duurt, kun je meteen naar huis. Let er bij tijdelijke spierontspanners wel even op dat je tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van het middel naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn. Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken.  

Tijdelijke spierontspanner

Een tijdelijke spierontspanner is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt. Onze specialisten zorgen er met tijdelijke spierontspanners voor dat de spiertjes in het gezicht wat minder samentrekken. Hierdoor kan de spier die de mondhoek normaal naar beneden trekt iets minder hard samentrekken. En worden rimpels, die zich bijvoorbeeld uiten in hangende mondhoeken, minder zichtbaar.  

 

 

Bij Velthuis kliniek gebruiken we de producten van leverancier Allergan: de producent van Vistabel en tijdelijke spierontspanners.

Fillers

De diepere marionetlijnen pakken we aan met fillers.

Wat kost een behandeling?

Om je mondhoeken op te lichten werken onze artsen met tijdelijke spierontspanners en/of fillers. Soms geeft een combinatie van beide middelen het meest optimale resultaat. De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is. Een correcte indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van een goede analyse. 

Tijdelijke spierontspanner

Behandeling van afhangende mondhoeken met een tijdelijke spierontspanner

vanaf € 105,-

Juvederm filler

Behandeling van (afhangende) mondhoeken met een Juvederm filler

vanaf € 1.000,-
Welke cosmetisch artsen helpen je bij deze behandeling?

De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen. Zij hebben een bijzonder oog voor verhoudingen en passen de verschillende middelen op een subtiele manier toe. En bovendien een grote dosis inzicht. Belangrijk, want zo krijg je het meest natuurlijke resultaat.

Maak kennis met onze specialisten

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Ik heb mondhoeken die inzakken - het lijken een soort van littekens en rimpels - en een plooi in de kin. Welke behandeling is hiervoor geschikt?

Als je ouder wordt gaat alles wat meer hangen. Je huid verliest zijn elasticiteit, ook rondom de mond, en daardoor gaan je mondhoeken soms hangen. Met een injectable behandeling liften we je mondhoeken weer wat op. Als je echter ook spreekt van diepe rimpels, een plooi in je kin en huidverslapping, dan wordt er vaak naar een totaalaanpak van het gezicht gekeken; de zogenaamde liquid facelift. Met deze behandeling pakken we de oorzaak aan van de verslapping en niet enkel het behandelen van symptomen, zoals de hangende mondhoeken.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201