Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De neuscorrectie van Marilyn

Neuscorrectie behandeld door Dr. Erik Jan Timmenga

Als je neus je onzeker maakt, kan een neuscorrectie een groot verschil betekenen. Dat merkte ook Marilyn: “Ik ben er niet meer mee bezig en dat geeft zoveel rust."

Ik was er constant mee bezig
Marilyn (19): “Op mijn achttiende besloot ik dat ik een neuscorrectie wilde. Ik ergerde me altijd aan mijn neus die recht naar beneden liep met een bultje erop. Omdat je zelf onzeker bent heb je altijd het gevoel dat mensen naar je neus kijken. En ik wilde nooit dat er foto’s vanaf de zijkant gemaakt werden. Je bent er constant bewust en onbewust mee bezig. Toen mijn zus om medische redenen een neusoperatie kreeg en daarna een mooi rechte neus had, dacht ik: dat wil ik ook. In overleg met mijn ouders heb ik besloten om informatie op te doen.

De arts was heel respectvol
Ik had weleens van Velthuis kliniek gehoord, het is een bekendere kliniek. Ik heb eerst info opgevraagd en ben toen op consult geweest bij dr. Erik Jan Timmenga. Hij was heel respectvol en zei: ik begrijp je wel. Dat vond ik fijn. Hij kon mijn neus rechter maken, maar gaf ook aan dat ik me er na de operatie psychisch overheen moest proberen te zetten. Dat vond ik heel waardevol, want op een gegeven moment zit het echt tussen je oren: je blíjft ernaar kijken.

De neuscorrectie viel heel erg mee
De operatie is me heel erg meegevallen. Ik was nog nooit geopereerd en ging er heel open in. In verband met corona moest ik alleen naar binnen, dat was wel spannend. Maar iedereen was heel rustig en met de narcose viel het ook reuze mee. Toen ik wakker werd kreeg ik gelijk pijnstillers, ik heb daardoor zo goed als geen pijn gehad. Ook heb ik weinig zwelling onder mijn ogen gehad. Na de eerste nacht mochten de watjes uit mijn neus, dat luchtte wel op.

Het resultaat: groot verschil
Toen de pleister van mijn neus ging, was ik heel verbaasd: dat dat zo kan, bijzonder om te zien wat hij ervan heeft gemaakt. En dat dit vanaf nu mijn neus is. De neuspunt staat nu iets meer naar voren en het bultje is weg. Voor mij is het echt een groot verschil maar anderen valt het niet eens op, dat is wel grappig. Iemand vroeg of ik mijn wenkbrauwen had laten doen. Ze zien wel iets, maar omdat het zo subtiel is weten ze niet wat precies. Pas toen ik de foto’s aan mijn moeder liet zien, zei ze: “ik wist niet dat het vroeger zo erg was. Nu snap ik pas wat je zag.”

Blij dat ik het gedaan heb
Ik heb het advies van dr. Timmenga opgevolgd: ik heb het nu losgelaten. Ik ben er gewoon helemaal niet meer mee bezig en hoef ook niet meer te denken dat anderen naar mijn neus kijken. Dat geeft zoveel meer rust. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb.”

"Voor mij is het een groot verschil, anderen valt het niet eens op"

Bel 088 - 7785201