Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De liposuctie van Alice

Liposuctie behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Wiebren van den Berg voerde een liposuctie van buik en flanken uit bij Alice. Het herstel was zwaar vond ze, maar ze zou het morgen zo weer doen.

Alice: “Vanaf mijn veertigste begon mijn lijf plotseling te veranderen. Het was net alsof er rond mijn middel een luchtballon ontstond. Terwijl ik toch sportte en verder geen overgewicht had. Ik kon mijn eigen bikinilijn niet meer zien en dacht zelfs dat ik zwanger was. Maar toen ik ging googelen herkende ik de klachten van vrouwen die eerder in de overgang komen. Aankomen op bepaalde plekken in je lichaam hoort daar ook bij. Ik ging nog harder sporten en vroeg advies aan mijn sportinstructeur om het weg te trainen. Dat hielp natuurlijk niet.

Ik wilde niet onder het mes, dus ging ik naar andere oplossingen zoeken. Ik heb eerst naar cryolipolyse gekeken, waarbij ze je vet bevriezen. Dat vond ik niet overtuigend, dat ging mij niet brengen wat ik wilde. Toen ben ik liposuctie gaan overwegen. Eerst heb ik naar verschillende klinieken gekeken en vervolgens ben ik gaan zoeken op arts-niveau, dus naar opleiding en ervaring. Zo kwam ik Wiebren van den Berg tegen. Hij gaat niet voor extremen maar voor wat mogelijk is op een transparante manier. Dat overtuigde mij. Hij werkt in Velp - voor mij niet de meest handige locatie - maar ik had de reistijd er graag voor over.

Ik ben op gesprek geweest en hij zei heel eerlijk: het is vreemd dat je lichaam zich op deze manier ontwikkelt. En ik begrijp je punt, dit is niet mooi. Vanwege Corona moest de ingreep even uitgesteld worden maar uiteindelijk ben ik geholpen. Er is bijna twee liter vet weggehaald, dat is nogal wat voor iemand die geen overgewicht heeft.

Die band om mijn middel is nu weg en daar ben ik heel erg blij mee. Het herstel was wel zwaar en ook heel pijnlijk. Ik ben een perfectionist en heb dus tot twaalf weken dag en nacht dat korset gedragen. De blauwe plekken heb ik gemasseerd met vitamine D olie en arnica crème, daar was ik binnen twee weken vanaf.

De operatie is nu vijf maanden geleden en het is nog steeds gevoelig. Als ik me ’s nachts omdraai in bed voel ik het nog. Het kan wel een jaar duren voordat dat over is, werd me verteld. Maar ik vind het niet erg, ik wist dat dit kon gebeuren. En als ik in de spiegel kijk zie ik dat het de moeite waard is geweest. Vroeger was het alsof er een kussen tussen mijn buikspieren en mijn huid zat, maar nu voel ik die spieren weer als ik oefeningen doe. Natuurlijk: je wordt ouder en dat moet je accepteren. Maar die laag vet hoorde niet bij mij. Nu voel ik me weer de oude. Ik zou het morgen zo weer doen.”

"Die laag vet om mijn middel hoorde niet bij mij, daar wilde ik vanaf."

Bel 088 - 7785201