Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

Het verwijderen van de borstimplantaten van Isabel

Prothesewissel of verwijdering implantaten behandeld door Dr. Marijke van den Elzen

Echt zijn wie je bent, terug naar de kern. Daar passen borstimplantaten niet meer bij, vond Isabel. Ze liet ze verwijderen door Marijke van den Elzen.

Isabel (33): “Op mijn 22ste heb ik mijn borsten laten vergroten. Ik had prima borsten, maar vond ze wat aan de kleine kant. Het schoonheidsideaal was toen heel anders. Destijds werd me al verteld dat het tijdelijk zou zijn, je kunt die implantaten niet permanent laten zitten. Dus ik wist: vroeg of laat ga ik weer onder het mes.

In tien jaar is er voor mij veel veranderd. Ik ben steeds meer bezig met echt zijn wie ik ben, met bewuster, gezonder leven en terug naar de kern. Ik wil mezelf omarmen met al mijn onvolmaaktheden. Daar pasten die borstimplantaten niet meer bij.

Het laatste zetje
Ik kreeg destijds het advies om na tien jaar te laten checken of alles nog goed zat. Toen het bijna zover was, kwam de documentaire ‘Moordtieten’ op tv. Die docu was het laatste zetje. Ik wilde lekker fit zijn, genieten van mijn gezondheid zonder me zorgen te hoeven maken over eventuele ziektes, al was de kans daarop nog zo klein. Ik besloot dus om mijn implantaten te laten verwijderen.

Heel spannend
Plastisch chirurg Marijke van den Elzen begreep mijn wens, maar ik voelde bij haar ook onmacht over die documentaire. Die sloeg in als een bom bij veel vrouwen. Zij heeft een prachtig beroep en ik wilde haar zeker geen slecht gevoel geven. Maar tegelijk had ik mijn zorgen. Dat was een lastig punt. Ik merkte dat er bij haar ook emotie zat. Ze kon me niet zeggen hoe het resultaat zou zijn als de implantaten eenmaal verwijderd waren. Ook online kon ik er weinig foto’s en verhalen over vinden. Dat was dus heel spannend. Gelukkig zagen mijn borsten er meteen na de operatie al goed uit. Ze zijn niet gaan hangen, er zit alleen een kleine plooi bij de tepel. Maar daar zit ik niet mee.

Vrouwelijker zonder implantaten
Het herstel had ik wat onderschat, ik heb echt vier dagen plat moeten liggen. Op de vijfde dag ben ik weer wat gaan doen en na twee weken was ik weer aan het sporten. Ik heb echt de tijd genomen om te rusten, daarna ging het vrij snel weer.

Het grappige is: toen ik die implantaten kreeg, dacht ik dat ik dat vrouwelijker zou vinden. Maar daarna wilde ik nooit meer lage topjes aan, ik droeg liever coltruien. Ik wilde niet als lustobject bekeken worden. Nu die implantaten eruit zijn, voel ik me juist vrouwelijker zonder. Mijn borsten zijn weer helemaal zacht. Het is alsof mensen meer mijn kern zien, er zit geen façade meer voor.

Je bent op je mooist als je lekker in je vel zit, met of zonder implantaten. Als je met liefde naar jezelf kijkt, moeten borsten niet je eigenwaarde bepalen. Dat inzicht heeft ouder worden mij gegeven.”

"“Grappig genoeg voel ik me vrouwelijker zonder die implantaten.”"

Bel 088 - 7785201