Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De facelift van Gabrielle

Facelift behandeld door Dr. Tim Nijhuis

Met ouder worden had Gabrielle helemaal geen moeite. Maar die diepe lijnen in haar wangen stoorden haar. Ze ging voor een facelift naar dr. Tim Nijhuis.

Rimpels in de wangen
Gabrielle (61): “Mijn tante is 103 geworden en ik heb 14 jaar voor haar gezorgd. Soms stonden we samen voor de spiegel en dan trok zij haar wangen glad. ‘Kijk eens wat een verschil!’ Dat deed ik dan ook. Vooral die rimpels in mijn wangen stoorden me al een poosje. Vorig jaar is mijn tante overleden en ze heeft me wat nagelaten. Ik dacht: ik heb 14 jaar voor haar gezorgd, nu ga ik voor mezelf zorgen. Ze zou het me van harte gegund hebben.

Deep plane facelift
Met plastisch chirurg Tim Nijhuis ben ik het gesprek aangegaan. Ik wilde absoluut niet mijn hele gezicht strakgetrokken hebben. Aan mijn ogen en mijn fronsrimpels hoefde hij niks te doen. Ik ben 61 en daar ben ik trots op, ik heb helemaal geen moeite met ouder worden. Maar in plaats van 5 rimpels wilde ik er gewoon 1. Hij vond mijn wens heel realistisch. Omdat ik nog een mooie huid heb verwachtte hij een goed resultaat te kunnen behalen met een deep plane facelift, waarbij hij alleen de huid van mijn wangen en onder mijn kin aan zou pakken. Hij zei: ik kan ook alles optrekken, maar dan krijg je een heel ander gezicht. Dat was het allerlaatste wat ik wilde. Het moest wel allemaal in verhouding blijven.

Doof gevoel
Vlak voor de operatie heb ik nog even met de dokter gesproken. Ik had er alle vertrouwen in dat het goed zou komen, dus echt zenuwachtig was ik niet. Na de ingreep heb ik eigenlijk geen pijn gehad, een paracetamol was voldoende. De eerste weken staat je hele gezicht erg strak. Dat doet niet zeer maar is wel een vreemd gevoel. Waar ik niet goed op was voorbereid, is de doofheid in mijn gezicht. Dat is echt heel bizar. Ze hadden wel gezegd dat er ‘wat doofheid’ zou kunnen zijn, maar dat het zo zou zijn had ik niet verwacht. Ik voelde mijn wangen niet en mijn mond hing een beetje scheef. Gelukkig merkte ik vrij snel dat het langzaam verbeterde. Nu, na 4,5 maand, voelt alles weer nagenoeg normaal.

Heel natuurlijk
Ik beschouw mezelf niet als ijdel, maar ik ben toch heel blij dat ik het heb gedaan. Ik had vroeger best een treurige blik, mensen vroegen vaak of ik moe was. Terwijl ik juist heel energiek ben en altijd bezig, dat is dan jammer. Nu zeggen mensen: wat zie je er goed uit. Ik voel me iets zelfverzekerder.

Als je zo’n ingreep overweegt, doe het dan voor jezelf en niet voor een ander. Ik wilde absoluut geen fillers, dat vind ik heel griezelig en zou ik nooit doen. Dit is rigoureuzer, maar je bent wel in een keer klaar.  Dr. Nijhuis heeft het heel mooi gedaan, het ziet er heel natuurlijk uit.”

"Mensen vroegen vaak of ik moe was…"

Bel 088 - 7785201