Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De facelift van Caroline

Facelift behandeld door Dr. Erik Jan Timmenga

Als Caroline in de spiegel keek, zag ze een kaaklijn die wat begon te hangen. Ze ging naar dr. Erik Jan Timmenga voor een lift en is blij met het resultaat.

Caroline (57): “Ik voel me heel jong van geest, maar zag dat mijn kaaklijn een beetje begon te hangen. Het was niet superheftig hoor, maar ik dacht: als ik er iets aan wil laten doen, kan ik dat beter nu doen. Dan heb ik er nog even profijt van. Ik was al eerder bij dr. Laura Zaal geweest om mijn borstimplantaten te laten verwijderen, dus ik heb haar gevraagd of zij wist wie er kundig was in facelifts. Zo kwam ik terecht bij plastisch chirurg Erik Jan Timmenga.

Prettig gesprek
Ik ben in Hilversum op consult geweest. Dokter Timmenga is een superaardige man, heel zorgzaam ook. Hij legde uit wat hij kon doen met een lift. Mijn gezicht zou er jonger en ook wat voller van worden. Het gesprek verliep prettig en alles werd goed uitgelegd. Ik vertelde wat ik wilde en hij zei: dat kan ik regelen. Omdat ik al eerder bij Velthuis kliniek was geweest had ik er 100% vertrouwen in.

Menselijke maat
In de kliniek in Amsterdam, waar ik geopereerd ben, werd ik superleuk ontvangen. Iedereen heeft tijd voor je, maakt een praatje, is behulpzaam en zorgzaam. Die menselijke maat, daar ontbreekt het in ziekenhuizen nog wel eens aan. Ook op de ok was iedereen heel begaan, ze benaderen je op een familiaire manier. Rondom de operatie was alles netjes verzorgd en na de ingreep mocht ik naar huis om te herstellen.

De eerste week
Die eerste week viel echt wel tegen. Ik had me erop ingesteld dat ik op mijn rug zou moeten slapen, daarom was ik een paar maanden ervoor al begonnen dat te oefenen. Dat ging dus wel, maar de band om mijn hoofd drukte tegen mijn adamsappel aan, daar werd ik elke keer wakker van. Ik heb het volgehouden, maar het was echt niet fijn. Zou het geen idee zijn om eens te kijken naar het ontwerp van die band?

Na die eerste week ging het snel beter. Er was me verteld dat het lang kan duren voor het gevoel in de huid helemaal terug is. Dat klopt, er is nu nog steeds een stukje gevoelloos. Van de littekens zie je verder niks.

Vertrouwen
Ik heb het tijdens de controle nog gezegd: het is zo knap hoe dr. Timmenga zo’n operatie doet. Hij heeft het echt fantastisch gedaan. Voor mij is de tijd teruggedraaid, mijn gezicht ziet er echt weer uit als tien jaar geleden.

Overweeg je zo’n ingreep, dan moet je er echt van overtuigd zijn dat je het wil en erop vertrouwen dat het ook goed gedaan wordt. Ik heb me goed voorbereid en me overgegeven aan de mensen die er verstand van hebben. Wanneer je een positieve instelling hebt, dan gaat het ook goed. Als je eenmaal de beslissing hebt genomen, ga er dan voor!”

 

"Mijn gezicht ziet er weer uit als tien jaar geleden."

Bel 088 - 7785201