Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstverkleining van Valentina

Borstverkleining behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Pijn in haar rug, nek en schouders: Valentina was het beu. Ze onderging een borstverkleining bij Wiebren van den Berg en is blij met het resultaat.

Valentina (57): “Niet meer die behabandjes die in je schouders snijden, niet meer die pijn in mijn rug en nek: wat een opluchting is dat! Echt, ik kan het iedereen aanraden.

Ik heb altijd al flinke borsten gehad en naarmate ik zwaarder werd, groeiden ook mijn borsten mee. In 2018 ben ik op eigen kracht gaan afvallen. Met het programma van Jasper Alblas raakte ik 48 kilo kwijt door heel bewust en heel gezond te gaan eten. Ik voelde me goed en ben meer van mijn lichaam gaan houden. Maar mijn borsten bleven zwaar. Omdat ik geen vet meer had op mijn schouders, was het dragen van een beha gewoon pijnlijk. Ik dacht altijd dat je twee jaar op gewicht moest zijn voor je in aanmerking kwam voor een borstverkleining, maar hoorde toen van een collega dat dat niet per se nodig is. Toen heb ik de stap genomen.

Ik ben gaan googelen en wat ik las over Velthuis kliniek sprak me aan. Ik wilde graag in Velp geholpen worden dus ben ik gaan kijken welke artsen daar werken. Bij plastisch chirurg Wiebren van den Berg had ik een goed gevoel. Ik heb een verwijzing gehaald en kon gelukkig heel snel op gesprek komen. Dat consult verliep hartstikke fijn. Wiebren van den Berg is een hele toegankelijke arts die een goede uitleg gaf over wat de mogelijkheden waren. Hij was heel eerlijk en schiep geen verwachtingen die niet haalbaar waren. Hij liet zien: dit kan het worden. Daar was ik blij mee.

Ik kon vrij snel geopereerd worden. Ik moet eerlijk zeggen: het hele team was geweldig. Ze stellen je erg op je gemak, dat vond ik heel erg fijn. Ze legden goed uit wat er allemaal ging gebeuren en na de operatie kwam de arts vragen hoe ik me voelde. Dat persoonlijke contact is heel belangrijk. Ik voelde me goed en had totaal geen pijn, dus ik mocht vrij snel naar huis.

Ik heb helemaal geen pijn gehad, ook niet erna. Het enige is dat de huid op mijn borsten heel droog was. Ik had op mijn werk aangegeven dat ik enige tijd uit de roulatie zou zijn, maar het herstel ging zo voorspoedig dat ik na vier weken weer ben begonnen. De littekens helen mooi, daar heb ik geluk mee. Ik denk dat ze over een jaar niet meer te zien zijn. Het is natuurlijk ook prachtig gehecht, echt een kunstwerk.

Mijn borsten passen nu helemaal bij mij. De maat is heel mooi, daar heeft hij goed naar gekeken. De fysieke klachten zijn verdwenen, de druk op mijn schouders is weg. Als ik vroeger ging hardlopen kon ik geen beha vinden die alles op zijn plek hield, dat is nu geen probleem meer. Behalve dat het fysiek een groot verschil is, doet het ook mentaal veel met me. Ik loop niet meer gebogen om mijn borsten te verhullen, maar sta rechtop. Ja, ik ben er ontzettend blij mee.”

 

"De arts schiep geen verwachtingen die niet haalbaar waren."

Bel 088 - 7785201