Buikwandcorrectie voor en na ervaringsverhaal - Velhtuis kliniek
Peter Verbeek

Peter Verbeek

Ervaring

Peter Verbeek schaamde zich voor zijn dikke buik. Lijnen hielp niet, een buikwandcorrectie plus liposculptuur wél.

Peter Verbeek (49): “Toen ik mijn vrouw leerde kennen, 21 jaar geleden, had ik al een opgezette buik. Het zit bij ons in de familie. Ik schaamde me ervoor, durfde ook niet te zwemmen met mijn gezin. Mijn kleren plooide ik altijd zo dat het niet opviel, ik droeg bijvoorbeeld nooit een shirt in mijn broek. Op een gegeven moment ben ik zo streng gaan lijnen dat ik nog maar 70 kilo woog. Mijn gezicht was helemaal ingevallen en ik voelde me beroerd – maar mijn buikomvang was maar 4 centimeter verminderd. Afvallen was dus niet de manier om van die buik af te komen.

Tijdens een open dag bij Velthuis kliniek in Enschede heb ik dokter Xander Bakker gesproken. Toen ik hem mijn probleem voorlegde, adviseerde hij een buikwandcorrectie plus een liposculptuur behandeling. Dat leek me wel wat, dus heb ik een afspraak gemaakt voor een echt consult. Dit was bij dokter Yvonne Smulders en zij kwam met hetzelfde advies. De behandeling is behoorlijk prijzig, maar gelukkig heb ik lieve ouders:) Toen mijn moeder hoorde dat ik er zo mee zat, hebben ze het bedrag voorgeschoten. Tijdens de operatie is er 2,3 kilo aan huid en vet weggehaald en nog eens 3 liter vet weggezogen. Dat is echt veel, ik had het heel graag even willen zien. Natuurlijk weet je wel dat je moet opletten wat je eet, maar om die hoeveelheid vet uit je lijf te zien komen, dat is toch schrikken. Na de ingreep moest ik een nacht blijven en toen mocht ik naar huis. Ik kwam thuis als een oud mannetje: ik liep helemaal krom want er staat flink wat spanning op de wond. Ook heb ik nog een week met drains gelopen. Ik heb me heel strikt aan de regels gehouden en de eerste maand weinig gedaan en veel gelegen. Daarna heb ik het leven langzaam weer opgepakt. Ik heb heel rustig aan gedaan, omdat ik bang was dat de wond zou openscheuren. Dat is natuurlijk niet gebeurd.

Als je de voor- en nafoto’s ziet, is dat onbegrijpelijk. Mijn buik is weg, het is hartstikke mooi geworden. In de loop van de komende maanden moet het allemaal nog wat soepeler worden, dat kan nog wel een paar maanden duren. Het litteken is nog wel zichtbaar, maar in een zwembroek valt dat niet op. Ik ga deze zomer zeker zwemmen met mijn gezin. Ik voel me nu veel zekerder en ben heel trots op het resultaat.

Vroeger had ik nooit zin om te gaan sporten, nu doe ik dat drie tot vier keer per week. En ik let ook goed op wat ik eet. De operatie heeft veel geld gekost, dus je moet er wat voor over hebben. Het resultaat is zo mooi, dat wil ik graag behouden. Stiekem word je toch een beetje een ijdeltuit.”

buikwandcorrectie

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten