Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

Velthuis kliniek & Huidfonds: samen voor een gezonde huid

08 / 10 / 2019

Een gezonde huid: een groot goed. De specialisten van Velthuis zijn dagelijks met de huid bezig. Maar wat als je huid níet stralend en gezond is en een huidaandoening je leven beheerst?

Partner van het Huidfonds

In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen een chronische huidaandoening. “Er kan sprake zijn van jeuk of pijn, maar ook van schaamte omdat deze huid ‘anders’ is. Dit kan een grote impact hebben op je zelfvertrouwen” zegt Jantine van ’t Klooster, directeur- bestuurder van het Huidfonds. “Dit willen we graag bespreekbaar maken. Het Huidfonds zet zich vol passie in om de kwaliteit van leven voor deze mensen te verbeteren.” Velthuis kliniek wil deze missie graag ondersteunen en is daarom partner geworden van het Huidfonds. Een logische stap, vindt Leontine de Groot, businessline manager van Velthuis kliniek: “Samen gaan we voor een gezonde, stralende huid.”

Kwetsbaar
Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Zij beschermt je tegen de buitenwereld, houdt je temperatuur op peil en is een belangrijk zintuig: met een miljoen zenuwuiteinden voel je warmte, kou, pijn en aanraking. “Een huidaandoening kan je onzeker maken. Mensen voelen zich vaak heel zichtbaar en zitten letterlijk minder lekker in hun vel,” vertelt huidtherapeut Luca Geleedst. Zij ziet op haar spreekuur dagelijks cliënten die grote of kleine problemen met hun huid hebben: “Daarbij moet je denken aan chronische inflammatoire aandoeningen zoals acne en rosacea, maar ook aan overbeharing bij vrouwen. Zo’n aandoening kan je heel kwetsbaar maken en weerhoudt mensen soms van sociale interacties.”

Hou van je huid, zorg voor je huid
Het Huidfonds wil het belang van een gezonde huid onder de aandacht brengen. Jantine: “‘Hou van je huid, zorg voor je huid’ is de boodschap die wij uitdragen. Om onze doelen te verwezenlijken voeren we campagnes, organiseren we evenementen, geven we voorlichting en informatie over de huid en doen we gericht onderzoek. Daarnaast brengen we huidprofessionals en mensen met een huidaandoening met elkaar in verbinding om verbeteringen aan te brengen in de huidzorg. Wij werken samen met zoveel mogelijk gelijkgestemde partners die ons ondersteunen en die onze boodschap mee uitdragen. Samen sta je sterker! En Velthuis zit natuurlijk ook in het hart van onze doelgroep.”

Beschermen en verzorgen
Bewustwording en preventie zijn belangrijke speerpunten voor het Huidfonds en daar kan Velthuis kliniek perfect bij aansluiten. Luca: “Sterker nog: dat is een groot deel van ons werk! Tijdens het spreekuur benadrukken wij bijvoorbeeld het belang van een goede zonbescherming. Veel mensen wéten wel wat het effect is van de zon en UV, maar in de praktijk blijkt het toch vaak moeilijk om je huid ook echt te beschermen. Verder hebben we als huidtherapeut ook een signalerende functie: zien we problemen met de huid, dan maken we iemand daar attent op. Ook daar vinden we dus aansluiting met de missie van het Huidfonds.”

Deskundigheid
Het partnership tussen het Huidfonds en Velthuis kliniek pakt voor beide partijen goed uit. Leontine: “Het Huidfonds heeft veel deskundigheid, wij hebben een groot netwerk. Wij kunnen veel mensen bereiken, niet alleen op onze acht vestigingen maar ook via onze blogs, mailings en info-avonden. Daarmee kunnen we relevante onderwerpen op de kaart zetten. Ik denk dat wij een mooi platform kunnen zijn om zo samen de boodschap van het Huidfonds uit te dragen.”

Over het Huidfonds
Het Huidfonds is een erkende goede doelen organisatie die het belang van een gezonde huid onder de aandacht wil brengen. ‘Hou van je huid, zorg voor je huid’ is de boodschap die zij uitdragen. Om hun missie te volbrengen hebben zij drie belangrijke doelstellingen voor ogen:

  • Voorkomen van huidaandoeningen door voorlichting
  • Verbeteren van de zorg voor mensen met een huidaandoening
  • Acceptatie van de huid die ‘anders’ is

Meer over het Huidfonds: www.huidfonds.nl

 

 

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201