Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

De vijf meest gestelde vragen over een traangootbehandeling

10 / 11 / 2021

De traangootbehandeling tegen donkere kringen en wallen onder de ogen is een behandeling die onze specialisten vrijwel dagelijks uitvoeren bij Velthuis kliniek. Voordat een cliënt daadwerkelijk behandeld wordt, gaat er eerst een zorgvuldige intake aan vooraf. Tijdens zo’n gesprek met de specialist bespreken we samen de wensen en de verwachtingen. Zo weet je altijd wat je te wachten staat, en dat je een resultaat krijgt dat perfect past bij jouw gezicht.

Eerlijk consult

Tijdens de intakegesprekken stellen onze cliënten ook veel vragen. Deze delen we graag met je, zodat jij alle nodige informatie alvast hebt om vol vertrouwen een traangootbehandeling te laten doen bij Velthuis kliniek. Hieronder vind je de vijf meest gestelde vragen over deze populaire behandeling.

Wat is je traangoot? 

Waarschijnlijk ben je op zoek gegaan naar manieren om een frissere, jongere uitstraling te krijgen, of om de donkere kringen of wallen onder je ogen te laten verdwijnen. In dat geval ontdek je de term traangoot, en de betekenis ervan is heel eenvoudig. Het is het lijntje dat loopt van de binnenste ooghoek, richting je wang. Door ouderdom, veel stress, of gewoon omdat het in je dna zit, treedt hier vaak volumeverlies op. Dat verlies van volume in je gezicht zorgt voor de donkere kringen. Met een filler vullen we dit volumeverlies op, waardoor de donkere schaduw onder je ogen minder wordt, en jij er frisser uitziet.

Wat is hyaluronzuur?

Het opvullen gebeurt met hyaluronzuur; een lichaamseigen stof dat veel vocht kan vasthouden, en dus zorgt voor goede hydratatie en opvulling van het gezicht. Naarmate je ouder wordt, maakt het lichaam minder hyaluronzuur aan en verlies je dus volume. Door opnieuw hyaluronzuur in te brengen maken we het gezicht weer voller en soepeler.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Hoe lang je profijt hebt van een traangootbehandeling verschilt per persoon. Gemiddeld is dit ongeveer 14 maanden, maar het effect kan tot wel 24 maanden zichtbaar zijn. Het is nooit voor altijd. Een behandeling kan zonder problemen herhaald worden als hij is uitgewerkt.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee. De behandeling is pijnvrij en wordt zelfs zonder extra verdoving uitgevoerd. Met een dunne naald of canule wordt de vloeistof ingebracht onder de huid. De behandeling duurt slechts 20 minuten en is dus voorbij voordat je het weet.

Mag ik direct na de behandeling weer alles doen?

Het is belangrijk dat je in de eerste dagen en weken extra goed voor je huid zorgt. Na de behandeling mag je meteen naar huis. Je huid kan een beetje gezwollen of rood zijn, en op de plekken van de naald kunnen kleine blauwe plekjes zichtbaar zijn. Dit verdwijnt vanzelf.

Na 24 uur mag je de huid weer reinigen en kun je weer make-up aanbrengen. Zorg er wel voor dat je de eerste paar weken je huid niet blootstelt aan intense warmte, zoals de zon, sauna of solarium. Wacht ook even met andere gezichtsbehandelingen in deze periode.

We hopen dat we jou, met deze antwoorden op de meest gestelde vragen over de traangootbehandeling, hebben kunnen helpen, en onduidelijkheden hebben weggenomen. Mocht je toch nog een vraag hebben, stel hem dan gerust. Je kunt uiteraard ook altijd een consult inplannen met een van onze cosmetisch artsen, zij helpen je graag verder. 

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201