Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Waarom wil iedereen een microneedling behandeling?

Door Luca Geleedst - 23 / 01 / 2020

Geprikt worden door minuscule naaldjes waardoor honderden microwondjes in de huid ontstaan, en dat geheel vrijwillig! We hebben het hier over microneedling. Als je de trends volgt op het gebied van huidverbetering, dan is deze populaire behandeling je vast niet ontgaan. Heb jij het al ervaren, of klinkt deze behandeling jou net even iets te gek in de oren?

Wat is microneedling?

Microneedling is een techniek die zich in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld en inmiddels een bewezen effectieve cosmetische behandelmethode is. Bij Velthuis kliniek wordt er gewerkt met de nieuwste innovatie op het gebied van microneedling: de Dermapen 4™.  Deze behandeling is enorm populair omdat het je eenvoudig en snel helpt om een stralende, egale en jonger ogende huid te krijgen!


Voordelen van een behandeling met de Dermapen 4™

Tijdens een behandeling met de Dermapen 4™ worden er gecontroleerd op hoge snelheid verticale, kleine gaatjes in de huid gemaakt. Door deze microwondjes in de huid komen groei- en helende factoren vrij, waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid wordt geactiveerd. Juist deze vernieuwing van de huid heeft veel gunstige uitwerkingen. Zo geneest de huid na een microneedling behandeling voornamelijk door de productie van collageen. Een echte must als je weet dat vanaf ons 25e levensjaar deze productie van collageen in de huid vermindert. Ook zorgt de behandeling voor de stimulatie van nieuwe, gezonde bloedvaatjes die zuurstof en voedingstoffen doen aanvoeren. Een behandeling met de Dermapen 4™ resulteert daarom in huidverjonging en vermindering van fijne lijntjes.

Deze heropbouw van het collageen kan ook goed bijdragen in vermindering van littekens en verzachten van textuur, waardoor de huid weer een glad uiterlijk krijgt. Aanwezige pigmentvlekken die je huid een ongelijkmatige teint geven, zullen sneller worden afgestoten waarna een herverdeling van nieuwe pigmentcellen zal ontstaan. Het gevolg is een egale en gelijkmatige teint. Kortom; een Dermapen behandeling triggert onze huid om nieuwe cellen aan te maken. Hierdoor gaat de huid zich actiever en als het ware jeugdiger gedragen. De nieuw gevormde huid zorgt voor een frisser uiterlijk.

Extra informatie over de microneedling behandeling

Tijdens de behandeling wordt gewerkt met huidverzorgingsproducten die beter via de microwondjes in de huid worden opgenomen. Maak je geen zorgen, deze wondjes zijn na 7 minuten alweer gesloten. De hersteltijd na de behandeling is ook zeer kort. Je ziet tijdelijk lichte roodheid en soms klein rode korstjes, maar deze verdwijnen snel. Een microneedling behandeling kan het hele jaar door, mits je je huid goed beschermt tegen UV-blootstelling.

Ben jij al overtuigd? Plan gerust eens een consult in bij één van onze huidtherapeuten, wij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201