Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Lente(huid)kriebels

Door Ineke Heijneman - 02 / 05 / 2019

De lente staat garant voor een frisse start, ook voor je huid! Weet jij waar je allemaal rekening mee moet houden, nu de zon steeds meer begint te schijnen? Ik geef je graag enkele tips!

Onderschat de zon niet

Na de winter is onze huid nog niet gewend aan hoge zonkracht. Veel mensen vergissen zich vooral op koude voorjaarsdagen in de kracht van de zon. De temperatuur en de zonkracht hebben namelijk niets met elkaar te maken. Het hoeft dus niet warm te zijn om te verbranden. Juist op dagen met een frisse wind wordt je huid niet warm en heb je niet in de gaten dat je verbrandt.

Houd rekening met de zonkracht

Natuurlijk willen we de koude winter van ons af schudden, maar het is wel verstandig om de zonkrachtverwachting of UV-index te checken. In de lente gaan we ook nogal eens op vakantie, maar aan de Middellandse zee of in de tropen is de zonkracht natuurlijk veel hoger. Daarnaast zorgen zand, water en sneeuw voor een weerkaatsing van de UV-straling. Ook lezen in de zon op een iPad zorgt voor maar liefst 85% meer UV-straling in het gezicht. Een iPhone levert zo’n 36% meer straling op.

Nieuwsgierig naar een peeling? Vragen over de resultaten van een neuscorrectie? Benieuwd naar het proces van een borstcorrectie?
Vraag het Velthuis, en wij stellen jouw vragen aan onze specialisten. Misschien zie je jouw vraag binnenkort uitgebreid terug in een blogartikel!


Levervlekken door lentezon

We weten allemaal dat zonlicht naast positieve effecten ook negatieve effecten heeft. Hierbij moet je denken aan zonverbrandingen, zonneallergie, huidkanker maar ook huidveroudering. Helaas zorgt ook het lentezonnetje voor een versnelde huidveroudering. Het proces van huidveroudering is een langzaam proces maar ineens vallen je meer rimpels op of krijg je ouderdomsvlekken. Er bestaat een duidelijk verband tussen het ontstaan van levervlekken (ouderdomsvlekken) en onder andere de mate van zonblootstelling die een persoon gedurende het leven heeft gehad. Deze vlekken zien we ook vaak terug bij fanatieke zonnebankgebruikers.

Egale huid met peelings

Binnen Velthuis kliniek kennen we verschillende mogelijkheden voor het verwijderen van pigmentvlekken en rimpels. Laser- en lichtbehandelingen bijvoorbeeld, kunnen zorgen voor een egale huid. De benefits van medium, diepe of oppervlakkige peelings moeten we ook niet vergeten. Een peeling heeft namelijk zowel huidverjongende als huidverbeterende eigenschappen. Er zijn vaak meerdere behandelopties, dus maak eens een “lente afspraak” met een huidtherapeut.

Als laatste nog een lentetip: gebruik een goede zonnebrandcrème die zowel tegen UV-A als UV-B beschermt en antioxidanten bevat.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201