Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Eigen vet: het nieuwe goud?

Door Jeroen Schots - 12 / 08 / 2019

Na de zwangerschap kan het borstvolume afnemen. Dit kan ook bij een A- of B cup. Veel dames met een A- of B cup missen het volume van de bovenpool van de borst na de zwangerschap. Zonder per se een grotere borst te wensen, bestaat wel de wens om het verloren volume hersteld te hebben. Lipofilling kan hierbij een uitkomst bieden.

Wat is lipofilling?

Met lipofilling wordt eerst overtollig vet op buik of heupen verwijderd door middel van een liposuctie. Dit vet wordt bewerkt zodat de kans op overleving van de vetcellen groter is en via kleine, dunne kanaaltjes ingebracht in de borst. Hierbij kan ongeveer 250cc per borst ingebracht worden. In de periode na de operatie moeten nieuwe bloedvaatjes in gaan groeien in de ingebrachte vetcellen. Het ingebrachte volume is een combinatie van vetcellen en vloeistof. Het lichaam neemt het overtollige vocht op en niet alle vetcellen overleven de behandeling. Hierdoor blijft ongeveer de helft van het ingebrachte volume bestaan.


Kan lipofilling vaker?

Lipofilling kan zo vaak toegepast worden als gewenst. Pas na 3 tot 6 maanden is het effect van lipofilling goed zichtbaar. Vandaar dat pas na die periode besloten wordt of een nieuwe behandeling wenselijk is.

Hoeveel groter wordt mijn borst na lipofilling?

Met lipofilling kan een beperkte hoeveelheid vet ingebracht worden. Hoeveel vet precies overleeft, is van tevoren niet te voorspellen. Gemiddeld blijft de helft van het ingebrachte volume over. Dit komt overeen met ½ tot maximaal 1 cupmaat.


Is lipofilling voor mij geschikt?

Lipofilling is vooral geschikt voor een niet al te grote borst (A of B cup) die niet teveel hangt. Een goede richtlijn is dat de tepel nog boven de onderste borstplooi staat. Bij een grotere borst is het effect van lipofilling veel minder goed zichtbaar. Voor lipofilling moet je uiteraard wel voldoende vet hebben. Indien je rookt is lipofilling niet mogelijk.


Wat gebeurt er als mijn gewicht verandert?

De nieuwe vetcellen in je borst reageren net zoals ze dit voor de operatie deden. Kom je aan in gewicht, dan worden de vetcellen groter. Val je af, dan verliezen de vetcellen volume.

Twijfel jij of een behandeling met lipofilling iets voor jou is? Kom dan gerust eens op consult bij een van onze plastisch chirurgen, wij kijken graag met je mee!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201