Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

De vier doelen van huidverbetering

Door Devika Nandoe - 05 / 01 / 2023

Onlangs organiseerden we een webinar waarin huidtherapeut Dewi Nandoe meer vertelde over huidverzorging en huidverbetering, specifiek in de winter. Dit seizoen vraagt namelijk om een iets andere aanpak dan de meer ‘zonnige’ seizoenen in Nederland. Toch zijn de doelen van huidverbetering altijd hetzelfde. Het toelichten van deze doelen was dan ook de start van het webinar. In dit artikel delen we de vier doelen nogmaals met je, op basis van het verhaal van Dewi.

Vier doelen van huidverbetering

Met deze doelen kun je doelgericht aan de slag met je huid en begrijp je nog beter waarom niet elke verzorging of behandeling voor jou de juiste is. 

  1. Protectie: het beschermen van je huid is altijd een belangrijk doel. Je hele leven lang en in elk seizoen straalt de zon haar UV-licht op je huid. Zonbescherming is daarom essentieel om huidkanker te voorkomen en huidveroudering te vertragen. Dit geldt zeker ook in de herfst en winter. Smeer elke drie uur een zonnebrandcrème met SPF 30 tot 50.
  2. Preventie: Vanaf je 25e levensjaar kun je zelf actiever bezig zijn met huidveroudering voorkomen. Vanaf die leeftijd ga je minder snel huidcellen vernieuwen en daarom wil je dat je bestaande huid zo lang mogelijk goed blijft.

  3. Herstel: Door allerlei inwendige en uitwendige factoren kan je huid beschadigd raken. Hormonen, weersinvloeden of bijvoorbeeld voeding kan leiden tot een droge huid, eczeem, acne, rosacea of huidverslapping. Met de juiste ingredienten en behandelingen, passend bij jouw huidtype, kun je jouw huid herstellen.

  4. Reparatie: Heeft jouw huid veel (zon)schade zoals pigmentvlekken, couperose of fijne lijntjes, dan hoef je dit niet te accepteren en kunnen wij je helpen met het repareren en minimaliseren van de schade. Denk hierbij aan skinboosters, microneedling, diverse peelings en laserbehandelingen.

Wil je naar aanleiding van deze informatie een persoonlijke afspraak om jouw huid(type) te beoordelen en verbeteren? Plan gerust eens een consult bij een van onze huidtherapeuten, zij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201