Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

De stap nemen naar een borstverkleining?

plastisch chirurg Laura Zaal Door Laura Zaal - 11 / 07 / 2019

De afweging om een borstverkleining te ondergaan, is niet altijd makkelijk. Veel vrouwen geven op consult aan dat zij wel 10 jaar hebben getwijfeld. Vaak hoor ik de opmerking dat ze niet in een ‘gezond lichaam’ willen laten snijden. Daarnaast moet je ouder dan 18 jaar zijn én gezond genoeg zijn om de narcose en de ingreep te ondergaan. Ook mag je bmi (verhouding lengte en gewicht) niet hoger zijn dan 30.

De klachten bij te zware borsten

Borsten die te groot en te zwaar zijn, hangen meer en rusten op je buik. Dit kan smetplekken (rode plekken in de huidplooien) veroorzaken. De meeste vrouwen die ik zie, hebben vooral last van hun nek en bovenrug. Vandaar dat deze ingreep bijna altijd wel vergoed wordt, mits je BMI onder de 30 is en je cupmaat groter dan DD.


De ingreep zelf

De ingreep wordt onder algehele narcose verricht en is een dagopname. Gemiddeld duurt de behandeling 90 minuten. De borsten worden niet alleen verkleind, maar ook gelift. Hierdoor rusten de borsten niet meer op je buik. Je moet je wel realiseren dat je littekens op je borsten krijgt; rondom je tepelhof, vanaf je tepelhof recht naar beneden en in de plooi van je borsten.

 

Nieuwsgierig naar een peeling? Vragen over de resultaten van een neuscorrectie? Benieuwd naar het proces van een borstcorrectie?
Vraag het Velthuis, en wij stellen jouw vragen aan onze specialisten. Misschien zie je jouw vraag binnenkort uitgebreid terug in een blogartikel!


Herstel van een borstverkleining

Afhankelijk van je werk kun je na 2 weken weer aan het werk, maar wij adviseren de volgende dag al buiten wat te wandelen en zelf te douchen. Vrouwen geven aan significant minder last van hun nek en schouders te hebben, maar zich ook vrouwelijker te voelen. Dit komt doordat hun kleding mooier zit en ze zich lekker in hun vel voelen. Ook geven veel vrouwen aan hun borsten mooier te vinden. Iets wat ze niet verwacht hadden omdat ze kwamen vanwege mechanische klachten. Al met al is de borstverkleining een hele dankbare ingreep!

Heb jij ook last van zware borsten en wil je weten of een borstverkleining geschikt is voor jou? Kom dan gerust eens op consult bij een van onze plastisch chirurgen. Wij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201