Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

De 10 meestgestelde vragen over lipofilling

Door Felicia Smits - 12 / 04 / 2021

Lipofilling is een behandeling waarbij we vetcellen uit je eigen lichaam gebruiken en deze op een andere plek plaatsen. Maar wat is het precies en wat zijn de mogelijkheden? Ik vertel je er graag meer over.

1. Wat is lipofilling?

Lipofilling is een techniek waarbij vetcellen van de ene plek van je lichaam worden gebruikt om op een andere plek voor vulling te zorgen. De vetcellen worden door middel van liposuctie uit het donorgebied gehaald (vaak de flanken, de heupen of de benen). Vervolgens wordt het vet bewerkt en via een een klein prikgaatje ingespoten op de plek waar meer volume nodig is. De vetcellen groeien daar vast en maken dan onderdeel uit van het weefsel.

2. Op welke plek kun je lipofilling toepassen?

Lipofilling is een mooie techniek om de borsten subtiel te vergroten, maar ook om volume terug te brengen in het gezicht. Lipofilling is daarmee een natuurlijk alternatief voor fillers of borstimplantaten.

3. Is lipofilling geschikt voor mij?

Lipofilling is alleen mogelijk wanneer je voldoende vet hebt dat geoogst kan worden. Ook bij slanke vrouwen lukt dat vaak wel, omdat we maar weinig vet nodig hebben. Ben je echter heel slank, dan is liposuctie (en dus ook lipofilling) niet mogelijk. Daarnaast hangt het af van je wensen. Met lipofilling kunnen we je borsten wel iets vergroten, maar je krijgt niet het volume dat we met implantaten kunnen bereiken. Overigens kun je met implantaten ook hele subtiele vergrotingen doen. Waar je voor kiest hangt dus ook af van je persoonlijke voorkeur.

4. Hoelang heb je plezier van lipofilling?

Ongeveer 70% van de teruggeplaatste vetcellen groeit aan. Deze vetcellen zitten daar permanent, dus het resultaat is blijvend. De vetcellen gedragen zich echter hetzelfde als de andere vetcellen in je lichaam. Kom je aan, dan nemen ze in volume toe. Val je af, dan worden ze kleiner. Daarom is het belangrijk een stabiel gewicht te hebben en te houden.

5. Hoeveel cc vet wordt er gebruikt bij een borstvergroting met lipofilling?

Het doel is om minimaal 200 cc per borst in te spuiten. Daarvoor hebben we ongeveer 500 tot 600 cc vet nodig dat we via liposuctie oogsten. Met 200 cc krijg je er ½ tot 1 cupmaat bij, afhankelijk van je borstomvang.

6. Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor lipofilling?

Meestal is 1 behandeling voldoende, soms doen we er 2. De ervaring leert dat vetcellen bij de tweede behandeling vaak beter ingroeien. Uiteraard kan een tweede behandeling alleen als je ook voldoende vet kunt weghalen in de donorgebieden. Bij slanke vrouwen is dat vaak geen optie.

7. Wanneer zie je het resultaat van lipofilling?

Direct na de behandeling zie je een toename van volume. Een deel van de vetcellen overleeft echter niet, daarmee houdt de arts ook rekening. Wat er aan vetcellen overblijft zie je na twee weken, dan is het meeste vocht ook verdwenen. Zes maanden na de operatie krijg je de laatste controle. Het resultaat dat je dan ziet is blijvend.

8. Hou ik littekens over na lipofilling?

De liposuctie wordt uitgevoerd via kleine insteekopeningen, die laten een nauwelijks zichtbaar litteken na. Het inspuiten van de vetcellen gebeurt met een naald, daarvan krijg je geen littekens. Al met al is lipofilling dus bij uitstek een techniek die binnen ‘no trace surgery’ past.

9. Is lipofilling veilig?

Omdat we werken met lichaamseigen vet, is deze behandeling heel veilig. Ook na een behandeling met lipofilling blijft de borst goed beoordeelbaar bij een mammografie.

10. Is lipofilling pijnlijk?

Nee, lipofilling is helemaal niet pijnlijk. De vetcellen worden ingebracht via een insteekopening van slechts 2 millimeter. Je voelt geen pijn, alleen wat druk. De liposuctie om de vetcellen te oogsten kan wel wat gevoeliger zijn, maar veel minder dan een traditionele (grote) liposuctie.

Wil jij meer weten over een behandeling met lipofilling? Plan dan gerust eens een consult in bij een van onze plastisch chirurgen, zij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201