Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Buikwandcorrectie: de ervaringen van onze plastisch chirurg

Door Wiebren van den Berg - 30 / 01 / 2019

Buiken zijn er in alle soorten en maten. Niet iedereen is tevreden met zijn of haar buik en sommige mensen overwegen daarom een buikwandcorrectie. Ben je mooi afgevallen, maar blijf je met ‘die buik’ zitten! Wat houdt een buikwandcorrectie precies in, en hoe wordt het gedaan? Is het wel veilig en is het iets voor mij? Ik leg het je graag uit!

De stappen van een buikwandcorrectie

Bij een buikwandcorrectie wordt de overtollige huid en/of vet in horizontale richting bij de buik chirurgisch verwijderd. Je moet dus wel wat overschot hebben om hiervoor in aanmerking te komen. Het doel is het gedeelte tussen de ribben en de schaamstreek weer zo strak mogelijk te krijgen. Het litteken komt zo laag mogelijk in de onderbroek of bikini en je navel wordt opnieuw ingehecht. Het is een grote operatie die ongeveer 1.5 tot 2 uur duurt.

Als je het bij een gerenommeerde kliniek als Velthuis kliniek laat doen, is het een veilige ingreep. Een buikwandcorrectie kan niet onder lokale verdoving gedaan worden; je moet dus helemaal onder narcose.

Zo nodig reef ik ook de buikwand: daarmee worden de 2 groepen rechte buikspieren weer meer naar elkaar toe gebracht. Je hebt misschien wel eens gehoord van een rectus diastase. Daarbij is de afstand tussen de 2 rechte buikspiergroepen toegenomen, meestal door zwangerschap, wat klachten kan geven van core-instability.

Welke behandeling is geschikt voor mij?

Vaak combineer ik een buikwandcorrectie met liposuctie van de bovenbuik, flanken en/of heupen. Een buikwandcorrectie alleen heeft namelijk nauwelijks effect op de heupen en eventuele ‘love handles’ die meer naar de rug lopen.

Tijdens een consult lopen we alle opties met je door, en leggen we goed uit wat we wel of juist niet adviseren. Jij bent natuurlijk altijd degene die bepaalt of je het zelf wel wilt. In sommige gevallen adviseer ik juist helemaal geen buikwandcorrectie te doen, maar bijvoorbeeld alleen een liposuctie van de buik, flanken of alleen een mini-buikwandcorrectie.

Het verschil tussen een minibuikwandcorrectie en een volledige buikwandcorrectie

Het belangrijkste verschil tussen een mini- en volledige buikwandcorrectie is dat bij een mini buikwandcorrectie niets met de navel wordt gedaan. Het huid-/vetoverschot waar je je aan stoort moet zich dan tussen je navel en je schaambeen bevinden. Ook deze ingreep kan weer gecombineerd worden met liposuctie. Als laatste heb je dan nog de buikwandcorrectie waarbij ook in verticale richting huid/vet overschot wordt verwijderd: de zogenaamde Fleur de Lys of Inverted T buikwandcorrectie. Dit type ingreep is te groot om in een privékliniek uit te voeren.

Het hersteltraject

Wat betreft het herstel moet je rekening houden met 4 tot 6 weken. Natuurlijk hoef je die weken niet op bed te liggen, maar doe het wel rustig aan. Met de pijn valt het meestal gelukkig reuze mee!

Persoonlijk advies

Je begrijpt: er zijn nogal wat mogelijkheden. Of een buikwandcorrectie geschikt voor je is, is zo via dit blog natuurlijk lastig uit te leggen. Daarvoor nodig ik je graag uit om een keer langs te komen en tijdens een consult de voors, tegens, verwachtingen en wensen te bespreken. Houd hierbij wel altijd rekening dat je BMI (Body Mass Index) onder de 30 dient te liggen..

Stoor je je aan je buik en wil je goed persoonlijk advies? Kom dan eens langs!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201