Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

5 nieuwe inzichten over lipfillers

cosmetisch arts Noreen Vingerhoedt Door Noreen Vingerhoedt - 15 / 02 / 2022

Lipfillers zijn een mooie oplossing voor iedereen die vollere lippen wil. Maar hoe vol mogen lippen eigenlijk zijn? Welke rol speelt je afkomst? En hoe bepaal je de juiste verhouding? Cosmetisch arts Noreen Vingerhoedt bespreekt de nieuwste inzichten.

Volle lippen zijn een trend

De wens om vollere lippen te hebben is van alle leeftijden. Onder jonge meiden van 18 tot 30 zijn volle lippen heel gewild, mede dankzij de invloed van social media. Maar ook op latere leeftijd vragen vrouwen vaak om een lipfiller. Als we ouder worden, neemt het volume niet alleen in het gelaat af, maar ook in de lippen. Wat je over het algemeen ziet is dat de lip zowel aan volume als aan vorm verliest, en dat de lengte van het gedeelte tussen de lippen en de neus langer wordt. De meeste vrouwen willen vooral geen ‘eendenbekje’, maar een natuurlijke aanvulling van het volume dat verloren is gegaan. Ook bij mannen is de vraag naar meer lipvolume trouwens aanwezig, want ook bij hen is er sprake van verlies van lipvolume.

Volle lippen zijn dus een trend. En we weten steeds beter hoe we het mooiste resultaat kunnen bereiken. Binnen Velthuis kliniek gaan we voor natuurlijk en kijken we heel goed wat bij je past. Hieronder lees je meer over de vijf nieuwste inzichten. Eén ding is zeker: voor een ‘duckface’ of té volle lippen hoef je echt niet bang te zijn!

1 We kijken naar de ‘lower face’

Voor het bepalen van de juiste lipgrootte is het belangrijk om ook naar de onderkant van het gelaat (de lower face) te kijken. Zie je vanaf de zijkant bijvoorbeeld een teruggetrokken kin, dan kan de neus groter lijken en de lippen kleiner. Door een kin te creëren met fillers, haal je deze iets naar voren en ontstaat een betere balans in het gelaat. Je wilt dus idealiter eerst die balans herstellen voor je de lippen gaat behandelen. Soms is dan een minimale vergroting al voldoende.

2 We bepalen de ideale verhouding

Om de ideale lip te creëren, kijk je ook naar de verhoudingen in het gezicht. Hier zijn verschillende manieren voor. Één ervan is door gebruik te maken van de ‘golden ratio’, een wiskundige manier om de verhoudingen in het gezicht te berekenen. Volgens de golden ratio is er een ‘ideale’ afstand voor bijvoorbeeld de ruimte tussen je ogen, de hoogte van je jukbeenderen of de lengte van je neus. Een gezicht dat op veel punten voldoet aan deze afmetingen wordt door je brein ervaren als mooi. Ook hoe je lippen zich verhouden tot zowel zichzelf als tot de rest van je gezicht, kun je met de golden ratio bepalen.

3 We kijken naar je afkomst

Heb je eenmaal naar de lower face en de golden ratio gekeken, dan is er nóg een factor die de volheid van de lip kan bepalen. En dat is je afkomst. Je gezichtstrekken zijn namelijk voor een groot deel door je genen bepaald. Vrouwen uit Zuid-Amerika of Turkije bijvoorbeeld hebben over het algemeen andere kenmerken dan Aziatische vrouwen. Bij Kaukasische vrouwen is de verhouding tussen boven- en onderlip over het algemeen eenderde staat tot tweederde. Vrouwen uit Azië hebben vaker een 50-50 verhouding tussen de onder- en bovenlip. Door je afkomst mee te nemen in het geheel, krijg je het meest natuurlijke resultaat.

4 We kiezen juiste technieken voor vollere lippen

Er zijn verschillende technieken om je lippen voller te maken. De lipfiller kan worden ingebracht door middel van meerdere prikjes met een fijn naaldje. Ook kan de arts een canule gebruiken, een hol buisje met een stompe punt dat onder de huid geschoven wordt. Beide technieken hebben hun voor- en nadelen en voor het opvullen van je lippen is niet één techniek de beste. Het gaat erom dat een behandelaar weet wat hij of zij doet en de techniek beheerst.

5 We gebruiken de beste lipfillers

Voor het opvullen van je lippen zijn er verschillende hyaluronzuurproducten. Bij Velthuis werken we met Juvéderm, een hele veilige filler. Wil je de lippen vooral hydrateren en gladder maken, dan kies je voor een dunner product zoals Juvéderm Volbella. Hiermee kunnen we ook fijne lijntjes bij oudere vrouwen heel mooi verzachten. Om de vorm van de lippen te verbeteren en de lipcontour aan te zetten, is Juvéderm Volift heel geschikt. Wil je echt meer volume, dan kun je dit met Ultra Smile bereiken. Afhankelijk van je wensen is er dus altijd een passend product.

 

Wil jij meer weten over lipfillers? Plan dan gerust een consult met een van onze cosmetisch artsen, wij helpen je graag verder. 

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201