Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

10 zomertips voor een stralende huid

19 / 06 / 2018

De dagen worden langer, de zon laat zich geregeld zien; de zomer staat voor de deur! Hét ideale seizoen om je van je beste en meest stralende kant te laten zien. Jij bent misschien al helemaal klaar voor deze zonnige periode, maar is jouw huid dat ook? Met onderstaande tips helpen we zowel jou als je huid mooi en gezond de zomer door!

Algemene verzorgingstips

1. Reinig je gezicht twee keer per dag met een goede, afwasbare huidreiniger (cleanser). Hiermee haal je het vuil van de huid en werken je andere verzorgingsproducten beter.
2. Let op de ingrediëntenlijst van je producten. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk ruikende crèmes, waar vaak parfum aan is toegevoegd. Dit doet meer kwaad dan goed voor de huid, dus probeer dergelijke ingrediënten te vermijden.
3. Drink voldoende water. Wellicht een open deur, maar van het drinken van veel water gaat je huid minder droog voelen en ziet de huid er een stuk gezonder uit.

Goed omgaan met de zon

4. Ga niet met geur- en kleurstoffen de zon in, dit geeft een verhoogde kans op irritatie van de huid.
5. Smeer geen parfum in je hals. Dit kan in relatie met zonlicht voor meer pigment in de hals zorgen. Op een shirtje of in het haar is een betere optie en zo ruik je nog steeds even lekker.
6. Smeer altijd zonnebrandcrème, ook bij bewolkte dagen. 80% van de UV straling komt door het wolkendek heen.
7. Bij mooi weer helpt het om naast zonnebrandcrème ook antioxidanten te smerenen in te nemen voor meer bescherming. Dit komt veel voor in groene thee, maar ook bijvoorbeeld blauwe bessen zijn een bron van antioxidanten.
8. Voor geverfd haar zijn er inmiddels ook producten met een SPF ontwikkeld, zodat het haar niet te veel bleekt in de zomer.

After-sun huidverzorging

9. Ben je toch verbrand in de zon? Dan is het verstandig om crème te smeren; het gaat uitdroging tegen en helpt de huidbarrière weer te herstellen.
10. In veel aftersuns zitten irriterende stoffen waar een verbrande huid extra gevoelig voor is. Gebruik een crème zonder parfum, alcohol en menthol.

Wil je meer weten over de beste behandelingen voor jouw huid? Tijdens een persoonlijk consultgesprek met huidanalyse vertellen onze huidtherapeuten je graag meer over de conditie van je huid. Je hebt daarbij direct de mogelijkheid om al je vragen te stellen!

 

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201