Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De liplift van Rianne

Smalle lippen behandeld door Dr. Marijke van den Elzen

Rianne wilde graag een vollere bovenlip, maar beslist géén ‘duckface’. Marijke van den Elzen heeft een liplift uitgevoerd – en met prachtig resultaat.

Rianne (64): “Mijn linker bovenlip was een stuk smaller dan de rechter. Dat zit in de familie, mijn vader had dat ook. Naarmate je ouder wordt, worden je lippen smaller. Je ziet overal om je heen mooie volle lippen en ik dacht vaak: dat zou ik ook graag willen. Maar zo’n ‘duckface’ met fillers, dat wilde ik absoluut niet.

Een paar jaar geleden las ik in een blad over een liplift. Dat leek me dé oplossing. Toen ik eenmaal gepensioneerd was, had ik tijd om het te gaan onderzoeken. Dus ben ik gaan informeren bij Velthuis kliniek, want die naam geeft wel vertrouwen. Ik heb gebeld en ze bleken de ingreep ook in Eindhoven te doen, bij mij in de buurt.”

Operatieve liplift
“Ik ben langs geweest voor een informatieve afspraak. Ik was benieuwd of het bij mij zou kunnen en wat het zou kosten. Ik had een hartstikke leuk gesprek met plastisch chirurg dr. Marijke van den Elzen. Zij vertelde dat er boven mijn lip voldoende ruimte was, een liplift zou geen probleem zijn. Ook de prijs vond ik acceptabel, het is tenslotte een eenmalige ingreep. Dus ik besloot het te laten doen. Ik kon al op korte termijn terecht, dus heb ik meteen de koe bij de horens gevat.

Een liplift is een kleine ingreep: ze maken een sneetje onder je neus en halen een stukje huid weg. Toch werd ik helemaal aangekleed in een operatieoverall. De verdovingsinjecties vielen erg mee, na die eerste prik is het meteen verdoofd. De operatie zelf duurde misschien tien minuten. Toen ik de kliniek verliet zag je meteen al resultaat: mijn bovenlip was iets omhooggekomen en daardoor voller.”

Het litteken zie je nauwelijks
“Ik heb weinig last gehad van blauwe plekken of zwelling. De volgende avond zijn we naar een etentje gegaan en het viel niemand op. Het sneetje zit netjes onder je neus en de hechtingen zie je nauwelijks. Het is me echt 100% meegevallen.

Vanaf het begin heb ik het litteken een paar keer per dag gemasseerd met littekencrème, daardoor wordt het zachter. Bij de eindcontrole na drie maanden was het litteken al een heel stuk geslonken, je ziet er eigenlijk niks van. Na een jaar zou je het ook niet meer voelen.”

Mooie cupidoboog
“Het is echt heel mooi geworden. Ik stond vroeger altijd zo raar op foto’s, maar inmiddels heb ik al heel wat selfies gemaakt. Ik durf weer gewoon te lachen. Marijke heeft ook een heel mooie cupidoboog gemaakt, daar ben ik blij mee. Bij Velthuis kliniek heb ik me zo welkom gevoeld. De omgeving is heel geruststellend en het personeel is supervriendelijk. Ik had het misschien wel eerder kunnen laten doen, maar nu kwam het mooi uit. Ik heb een nieuwe start gemaakt.”

"Ik durf nu gewoon weer te lachen."

Bel 088 - 7785201