Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Caroline

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Caroline had een lichaam dat sterk en fit was. Mooi in proportie ook - op haar buik na. Plastisch chirurg Wiebren van den Berg zorgde ervoor dat het plaatje weer klopt.

Caroline (42): “Ik heb nooit een hele strakke buik gehad, maar ik was wel altijd slank. Maar na het krijgen van drie kinderen was die buik wel heel erg uitgerekt. Op een gegeven moment begon ik me er erg ongemakkelijk bij te voelen. Wat ik ook deed aan sport, het hielp niet. Ik heb een gezond gewicht en leid een actief leven, maar bij alles wat ik deed zat die buik in de weg. Ik voelde me daar heel ongelukkig bij.

Niet in proportie
Vorig jaar zomer zijn we in de bergen op vakantie geweest. We hebben daar mooie tochten gemaakt. Op alle foto’s zie je een sterke, fitte vrouw - behalve dan dat die buk daar hangt. Ik vond dat zo stom! Alles was mooi in proportie, op die buik na. Op social media zie je vaak verhalen van vrouwen die heel erg zijn afgevallen en daarna een buikwandcorrectie laten doen. De operatie is dan de ‘beloning’ voor de enorme prestatie die ze hebben geleverd. Die prestatie had ik natuurlijk niet geleverd. Maar op een gegeven moment dacht ik: ga ik nog varen op wat anderen ervan vinden? Nee dus. Ik wil van die buik af, we hebben de middelen, ik ga het laten doen.

Verwachtingen bespreken
Op social media vond ik een cliënt van Velthuis kliniek die heel open verslag deed over wat ze had laten doen. Ze was heel blij met het resultaat en zo ben ik bij Velthuis kliniek terecht gekomen. Ik heb op verschillende sites naar resultaten gekeken en ook die van drs. Wiebren van den Berg gezien, dus ik wilde graag door hem geholpen worden. Toen die eerste kennismaking prettig verliep, heb ik niet verder rondgekeken. Ik vond hem meteen een prettige, sympathieke man. Het is sowieso een wat ongemakkelijk moment als je daar met je buik staat, maar hij gaf direct aan te begrijpen waarvoor ik kwam. Hij kan goed verwoorden wat er mogelijk is en bespreekt ook de verwachtingen die je hebt. Bij mij zou het een buikwandcorrectie met een liposuctie worden. Ook het tussentijdse contact met consulente vond ik heel prettig; als ik een vraag had kon ik makkelijk contact met haar opnemen. Ik hoefde nooit lang te wachten op een antwoord.

Buikwandcorrectie: de operatie
De operatie zelf vond ik spannend leuk. Omdat je er zonder medische reden ligt is de sfeer heel gezellig, bijna feestelijk. Je stapt uit je kleren in de wachtkamer en gaat in een blauw hemdje naar binnen. Dan komt de arts nog een keer, daarna de narcotiseur en dan doe je je ogen weer open en ben je klaar. Toen ik wakker werd voelde ik me groggy en had ik het vreselijk koud. Ik lag echt te klappertanden, dat schijnt vaker voor te komen. Waarschijnlijk is het de spanning die eruit komt. Daags voor de operatie had ik veel nekpijn en dat was na de narcose acuut over; ook dat zal spanning zijn geweest.

Herstel na de buikwandcorrectie
Qua timing was de operatie niet optimaal gepland: we hadden net een jonge hond én ons huis stond te koop. Toen er in die tweede week kijkers kwamen, was dat wel een uitdaging. Het viel wat ongunstig samen, maar het ging allemaal. Ik heb me vooral heel rijk gerekend dat we deze keuze konden maken, ik was vanaf het eerste moment onder de indruk van het resultaat. Alleen de drains, die moesten wat langer blijven zitten en dat vond ik vervelend. Maar als dat nou het ergste is… Je hebt wel wat pijn en ongemak, maar dankzij de pijnstilling was dat prima te doen. Na een week kon ik alweer schuifelend rondlopen. In het begin loop je krom, dat is vooral lastig als je iets uit een hoog kastje wil pakken. Na vijf weken ben ik weer gaan werken. En daarna gaat het vanzelf, dan vergeet je het feit dat je geopereerd bent.

Heel blij met het resultaat
Ik ben echt heel erg blij met het resultaat! Als ik wandel of sport, blijft mijn buik gewoon stil, prachtig. Ik heb ook geen rand meer op mijn buik als ik zit. Mijn buik past nu bij me, eindelijk. Ja, het litteken is nog rood en zichtbaar, maar het is tien keer mooier dan die buik die daar hing.

We leven in een maatschappij van uitersten: óf je moet jezelf omarmen zoals je bent, óf je moet voldoen aan een ideaalplaatje. Ik ben nu echt geen ideaalplaatje, maar wel heel blij met een lijf dat er weer gezond en sterk uitziet, precies zoals ik me voel. Ik klop nu.”

"Mijn buik past nu bij me, eindelijk."

Bel 088 - 7785201