Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De armlift van mevrouw Kers

Armlift behandeld door Drs. Felicia Smits

Bij een armlift wordt de overtollige huid van de bovenarmen verwijderd. Een cosmetische operatie, maar in het geval van mevrouw Kers zeker geen overdreven ingreep.

Mevrouw Kers: “Ja, die flubberarmen… Het is iets dat bij ons in de familie zit, zelfs mijn altijd slanke zusje heeft het. Dus het heeft ook met de genen te maken. In de regel accepteer je het, zeker als je qua gewicht een ‘jojo-er’ bent. En soms denk je wel eens: wat zou ik er graag iets aan laten doen. Maar snijden in een gezond lichaam doe je ook niet zomaar. En toen ineens, in de aanloop naar mijn 55ste verjaardag, hakte ik de knoop door om serieus onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Mijn man stimuleerde mij hier ook in wat het voor mij makkelijker maakte om de stap ook daadwerkelijk te zetten. En ook niet te onbelangrijk: om er zoveel geld aan uit te geven. Ik zette de voor- en nadelen en kosten op een rij en keek naar de certificeringen van de verschillende klinieken. Velthuis kliniek kwam voor mij als beste uit de bus, mede doordat er ook een voor mij makkelijk te bereizen vestiging in Hilversum zit. Om twijfel te voorkomen maakte ik meteen een afspraak die ongeveer een maand later plaatsvond.”

‘De arts vroeg goed door naar mijn wensen’
“De ontvangst en eerste intake in de kliniek door de consulente was plezierig. Daarna kreeg ik een onderzoek door plastisch chirurg drs. Felicia Smits. Zij vroeg goed door naar mijn wensen en gaf een advies over de haalbaarheid hiervan. Het sterkte mij dat zij aangaf dat een armlift weliswaar een cosmetische operatie was, maar in mijn geval zeker geen overdreven ingreep. In verband met mijn werk en mijn opleiding tot keramiste was het voor mij handig om de ingreep net voor de kerstvakantie plaats te laten vinden. In die periode kon ik ook de hersteltijd goed in acht nemen; je mag immers je armen gedurende zes weken niet te veel belasten. Drs. Smits plande meteen de operatieafspraak met mij in. Voor de administratieve zaken en vragen was de consulente mijn eerste aanspreekpunt. Dit was wel handig want het is ook een paar keer voorgekomen dat ik contact opnam om iets te checken.”

‘Geruststellend dat ik de arts nog zag voor de operatie’
“De aanloop naar de ingreep en de dag zelf was wel spannend. Ik werd klaargemaakt voor de operatie in Amsterdam en drs. Smits kwam mijn armen aftekenen. Het was geruststellend dat ik haar vooraf nog even zag. Voordat ik het wist kreeg ik een lichte narcose en was de operatie alweer voorbij. Nadat ik wat gegeten had mocht mijn man mij ophalen om naar huis te gaan. 

Het herstel verliep volgens het boekje. Het was niet fijn, maar ik had denk ik een goede voorstelling van wat ik moest doorstaan en heb mezelf goed in acht genomen. Het dragen van de mouwkousen was zeker niet fijn en ik heb de dagen afgeteld totdat de hechtpleisters er na twee weken af mochten. Ook de periode daarna was nog wel lastig, want je voelt de littekens erg trekken. Het werken achter de computer was gelukkig al wel snel goed te doen.”

‘De littekens draag ik met trots’
“Maar wat is het mooi geworden! Dit zag ik meteen de dag na de operatie al en dat helpt je ook om het na-traject goed te doorstaan. Bijzonder om te ervaren hoeveel vrijer je je voelt met strakke armen. Zo ben ik ineens ongeremd met mijn armen gaan zwaaien en heb ik ook een prachtige jumpsuit gekocht. De littekens aan de achterzijde van mijn armen neem ik voor lief en draag ik met trots.

Ik ben superblij met het resultaat en zou het zo weer doen. Velthuis kliniek, en met name natuurlijk het vakkundige werk van drs. Smits, is mij prima bevallen en beveel ik ook graag anderen aan.”

 

"Ik voel me zoveel vrijer met strakke armen."

Bel 088 - 7785201