Dé oplossing voor acne - Velthuis kliniek
6-2-2010

' Het gaat vanzelf wel een keer over' en 'Je moet er maar mee leren leven'. Als je last hebt van acne, is dat niet wat je wilt horen. Gelukkig is er wél wat aan te doen. De Velthuis Kliniek biedt sinds kort een nieuwe techniek:  ALA-PDT, een geavanceerde lichttherapie die acne daadwerkelijk kan genezen!

 

PDT staat voor photodynamische therapie, een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende soorten licht. Daarbij wordt eerst een speciale lichtgevoelige stof (ALA) op de huid aangebracht die een half uur tot een uur moet inwerken. Vervolgens wordt de huid belicht. Onder invloed van het ultraviolette licht van PDT wordt het ALA geactiveerd en worden de talgklieren vernietigd. Omdat er dan geen onderliggende structuur meer is die ontstoken kan raken, kan PDT acne mogelijk genezen! 

Medisch directeur Peter Velthuis: "ALA-PDT is één van de nieuwste behandelmethodes binnen de dermatologie en wordt al met veel succes toegepast bij de behandeling van huidkanker. Ook bij acne blijkt deze methode goed te werken. Aangezien dit bij artsen en dermatologen vrijwel onbekend is, wordt het nog zelden toegepast. Mede dankzij ons eigen onderzoek en de vakkennis van onze dermatologen en huidtherapeuten, kunnen wij deze innovatieve en effectieve behandeling nu aanbieden voor cliënten met actieve acne, waarbij de puistjes in volle hevigheid aanwezig zijn. De resultaten zijn zeer goed te noemen. Meestal zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig met steeds twee tot vier weken pauze."


Behandeling op maat

Niet elke acnehuid is even ernstig aangedaan, en niet alle  acnelittekens zijn vergelijkbaar. Daarom is het belangrijk dat er vooraf altijd goed gekeken wordt naar de huid. De Velthuis Kliniek doet dat met behulp van een uitgebreide huidanalyse door de huidtherapeut. Aan de hand van deze huidanalyse kan een behandelprogramma op maat aangeboden worden.
Peter Velthuis: "De Velthuis Kliniek heeft een oplossing voor alle vormen en stadia van acne. Sommige behandelingen worden door een arts of dermatoloog uitgevoerd, andere door een huidtherapeut die gespecialiseerd is in dit vakgebied. Pas waneer de juiste behandelingen op het juiste moment uitgevoerd worden, mag je een goed resultaat verwachten. Daarin schuilt onze kracht."


Compleet behandelaanbod

Voor de behandeling van  actieve acne  biedt de Velthuis Kliniek, naast bovengenoemde ALA-PDT, ook peelings, de Nd:YAG laser en voorgeschreven medicatie. Voor de behandeling van acnelittekens kunnen peelings en verschillende typen laser worden ingezet. In sommige gevallen bieden fillers een goede optie.


Behandeling wordt vergoed

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden acnebehandelingen volledig of gedeeltelijk wanneer ze worden uitgevoerd door een erkend huidtherapeut of dermatoloog. De Velthuis Kliniek kent geen lange wachttijden - een groot voordeel ten opzichte van het ziekenhuis.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten