“Plastische chirurgie is het mooiste vak van de wereld” - Velthuis kliniek

“Plastische chirurgie is het mooiste vak van de wereld”

"Het is heerlijk als je iemands probleem kunt oplossen. Na een reconstructieve, hand- of cosmetische operatie gaat een patiënt werkelijk 'beter' naar huis."

"Ik was zestien toen ik besloot dat ik plastisch chirurg wilde worden. Dat was na de crash waarbij autocoureur Niki Lauda zware brandwonden in zijn gezicht opliep. Het leek mij geweldig om zulke patiënten hun gezicht terug te kunnen geven! Dat ook plastisch chirurgen hun beperkingen hebben, daar kwam ik pas later achter...

Toch heb ik er geen dag spijt van gehad dat ik gekozen heb voor wat ik het mooiste vak van de wereld vind. Want mijn vak is een vrolijk vak. Na een reconstructieve, hand- of cosmetische operatie gaat een patiënt werkelijk 'beter' naar huis.

Meestal zijn de wensen van mijn cosmetische patiënten heel reëel: ze willen niet zozeer 'mooier' als wel 'normaler' worden. Een vrouw die zich niet vrouwelijk voelt omdat ze heel kleine borsten heeft, kan daar zeer onder gebukt gaan. Dat ik zelf een vrouw ben kan daarbij een voordeel zijn: vrouwen voelen zich soms wat gemakkelijker in het consult bij een vrouwelijke plastisch chirurg.

Het is heerlijk als je het probleem kunt oplossen met een borstvergroting. Het lijkt misschien een gemakkelijke ingreep, maar dat is het niet. Ook al heb je al honderden borstvergrotingen uitgevoerd: elke patiënte is uniek en je hebt maar één kans om het écht goed te doen.

Ook een 'routine-ingreep' als een ooglidcorrectie doe ik graag. Mannen of vrouwen die zich ouder of vermoeider voelen door hun hangende oogleden frissen er letterlijk 'zienderogen' van op. Het mooiste zijn de reacties uit de omgeving van de patiënt(e): "Wat zie jij er goed uit, ben je net op vakantie geweest?" Of: "Wat zie ik toch aan je, je lijkt tien jaar jonger, heb je een andere bril?" Daar kunnen we samen over gniffelen: dat het resultaat zo natuurlijk is dat je niet direct ziet dat er een operatie is verricht. Prima toch?"

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten