Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

Nieuwe behandeling bij melasma

30 / 11 / 2022

Wil je af van pigmentatie op je gezicht, voornamelijk op je bovenlip, wangen en je voorhoofd? Dan biedt onze nieuwe Cosmelan of Dermamelan behandeling de oplossing. Met deze behandeling kunnen we de pigmentaties ver terugdringen. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van de verkleuringen en pigmentvlekken en een egale en stralende huid.

Nieuw bij Velthuis: Cosmelan of Dermamelan behandeling

Melasma is een veelvoorkomende pigmentstoornis met een grillige pigmentatie op het gezicht, voornamelijk op de bovenlip, wangen en het voorhoofd. Deze hyperpigmentatie ontstaat door overproductie van melanine. De vlekken kunnen zowel licht als donker zijn, verschillend van vorm en lopen vaak in elkaar over. Het huidbeeld komt met name voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en rondom of tijdens de zwangerschap. Daarom wordt het huidbeeld ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Desondanks kunnen ook mannen melasma ontwikkelen. Het pigment bevindt zich zowel in de opperhuid als dieper in de huid, wat behandelen vaak lastig maakt. 

Cosmelan en Dermamelan staan bekend als de nummer 1 behandeling voor melasma. Door nieuwe inzichten en ontwikkeling van producten zijn de behandelmogelijkheden voor melasma toegenomen en de te bereiken resultaten fors verbetert. Een aantal ingrediënten zijn bewezen effectief en dus onmisbaar in de behandeling van melasma.

Voor we de Cosmelan behandeling gaan starten, ontvang je behandelproducten waarmee jij je huid gaat voorbereiden. Ook kom je opnieuw naar de kliniek voor een voorbereidende peeling door de huidtherapeut. 1 tot 2 weken daarna kom je terug voor de behandeling waarbij Cosmelan 1 wordt aangebracht door de huidtherapeut. Het Cosmelan 1 masker blijft 8-12 uur op je gezicht. We raden je daarom aan deze afspraak in de ochtend te plannen. De huidtherapeut geeft je instructies mee over hoe jij je huid dient te behandelen. De rest van de behandeling vervolg je in je eigen thuissituatie. Van je huidtherapeut ontvang je de professionele behandelset inclusief Cosmelan 2. Deze producten blijf je dagelijks gebruiken omdat de aanmaak van nieuw pigment zo wordt onderdrukt. De huidtherapeut zal je gedurende dit traject begeleiden. Jullie houden contact met elkaar, hiervoor plannen we een belafspraak en controles in de kliniek.

Meer weten? Lees dan meer over deze behandeling of neem contact met ons op. 

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201