Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

Zijn fillers wel veilig?

02 / 10 / 2018

Tijdelijke fillers zijn veiliger dan permanente fillers. Daarom mogen die laatste ook niet meer voor cosmetische behandelingen gebruikt worden. Er zijn veel verschillende tijdelijke fillers op de markt en niet van elk product is duidelijk wat de mogelijke risico’s zijn. Velthuis kliniek gebruikt daarom uitsluitend de A-merk fillers Juvéderm van Allergan en Radiesse van Merz Aesthetics, waar de producenten van de implantaten garantie op geven. Geen enkele producent kan echter een levenslange houdbaarheid beloven, of garanderen dat het implantaat nooit zal scheuren

Wat spuiten we in?

Juvéderm is een combinatie van water en hyaluronzuur, een huideigen stof die vocht vasthoudt. Het hyaluronzuur in Juvéderm is volkomen zuiver en geeft zelden een allergische reactie. De filler wordt niet door het lichaam ingekapseld en wordt na verloop van enkele maanden vanzelf afgebroken door het lichaam. Complicaties komen nauwelijks voor. En mocht er toch een bobbeltje ontstaan, dan kan de filler worden opgelost met hyaluronidase.

Radiesse is een ander type tijdelijke filler die calciumfosfaat bevat. Ook dit is een lichaamseigen stof die binnen drie maanden door het lichaam afgebroken wordt.

Lange termijn

In het onderzoek van RTL Nieuws wordt gesteld dat de langetermijneffecten van tijdelijke fillers niet bekend zijn. Dat klopt gedeeltelijk: er is weinig wetenschappelijk onderbouwd onderzoek uitgevoerd door formele instanties. Juvéderm is echter al sinds 2001 op de markt en Radiesse sinds 2006. Allergan en Merz doen beiden veel onderzoek. Er zijn inmiddels miljoenen mannen en vrouwen behandeld met deze fillers. De praktijk laat zien dat dit minimale complicaties heeft opgeleverd. Voorwaarde is wel dat de filler op de juiste manier en door de juiste persoon worden geïnjecteerd.

Meer complicaties?

Dat het aantal complicaties de afgelopen jaren is toegenomen, is niet zo gek als je bedenkt dat het aantal behandelingen ook enorm gegroeid is. In de praktijk blijken complicaties met name voor te komen bij permanente fillers, die zoals gezegd inmiddels niet meer gebruikt worden. Verder zien we ook dat er aanbieders zijn die niet voldoen aan de hygiëne-eisen, behandelaars die werken met inferieure producten en artsen die niet goed opgeleid zijn voor deze behandeling.

Bij Velthuis kliniek werken uitsluitend gekwalificeerde artsen die een gedegen opleiding hebben genoten. Ze zijn getraind door de beste cosmetisch artsen en dermatologen in binnen- en buitenland en volgen regelmatig cursussen om de nieuwste inzichten en technieken te leren.

Weet wat je kiest

Kies je voor tijdelijke fillers, dan wil je behandeld worden door echte specialisten. Onze artsen hebben een gedegen kennis van de huid, de huidstructuur en het verouderingsproces. We luisteren naar je wensen en geven je een eerlijk en reëel advies. We maken vooraf en achteraf foto’s en leggen alles nauwkeurig vast in een cliëntendossier. Ook na de behandeling staan we klaar voor nazorg en controle.
Elke cosmetische behandeling brengt risico’s met zich mee, hoe klein ook. Daarom informeren we je uitgebreid over de mogelijkheden zijn we duidelijk over de risico’s, zodat je altijd een weloverwogen beslissing kunt maken.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201