Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

samen-sterk-onder-één-merk-artsen-handen-op-elkaar
Nieuws

Borstprotheses Velthuis kliniek voldoen aan meest strenge eisen

05 / 01 / 2018

Onze artsen maken uitsluitend gebruik van protheses van gerenommeerde merken die voldoen aan de meest strenge eisen en onderzoeken en waar de producenten van de implantaten garantie op geven. Geen enkele producent kan echter een levenslange houdbaarheid beloven, of garanderen dat het implantaat nooit zal scheuren

Velthuis kliniek staat voor kwalitatief hoogwaardige zorg.

Onderzoek

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat vrouwen met een siliconen borstprothese een verhoogde kans hebben op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker, BIA- ALCL. Dit komt echter maar heel zelden voor. Onder  vrouwen van 50 jaar met een borstprothese, krijgt 1 op de 35.000 van deze vrouwen deze ziekte.

Prognose

Als de ziekte ontstaat is deze meestal goed te behandelen. Ongeveer 90% van de vrouwen die de ziekte krijgt, geneest. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ziet ook geen redenen naar aanleiding van dit onderzoek om haar beleid ten aanzien van veiligheid en gebruik van borstprotheses aan te passen.

Advies bij klachten: doorverwijzing naar een plastische chirurg

Indien u geen klachten en of veranderingen heeft van uw borsten, is er geen reden voor ongerustheid. Vrouwen met een borstprothese, bij wie de borst in korte tijd groter wordt of die een nieuwe, groeiende knobbel in de borst hebben, raden wij aan contact op te nemen met hun  plastisch chirurg. De plastisch chirurg kan onderzoeken of er sprake is van deze vorm van kanker of dat de klachten een andere oorzaak hebben. Heeft u nog vragen of maakt u zich zorgen dan kunnen wij altijd een gesprek met de plastisch chirurg inplannen. U kunt daarvoor contact opnemen met ons Informatie Centrum via 088 - 7785201.

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek van IGJ (Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd) en de reactie van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) waar de artsen van Velthuis kliniek aan verbonden zijn, vindt u op onze website en op de website van de NVPC.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201