Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Webinar ‘Ogen die spreken’ gemist? Alles over wenkbrauwen

13 / 10 / 2022

Tijdens het webinar ‘Ogen die spreken’, dat live te volgen was op maandag 3 oktober, vertelde plastisch chirurg Carlijn Schipper je alles over operaties rondom de ogen. Hangende wenkbrauwen, rimpels, hangende oogleden, wallen… alle mogelijke issues én oplossingen kwamen aan bod. Aansluitend was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Heb je dit webinar gemist? Geen probleem, in drie blogartikelen laten we de belangrijke onderwerpen nog even stap voor stap aan bod komen! Deze keer: wenkbrauwen.

Wenkbrauwen: niet te laag graag

In de begintijd van de plastische chirurgie gold voor wenkbrauwen nog ‘hoe hoger, hoe mooier’; de zogenaamde ‘Cher look’ was heel populair. Wat dat betreft zijn de tijden duidelijk veranderd; ook celebrities met lage wenkbrauwen, zoals Emma Watson, worden nu door heel veel mensen aantrekkelijk gevonden. Maar algemeen geldt voor vrouwelijke wenkbrauwen nog steeds: niet té laag graag.

Behandelmogelijkheden

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om de zogenaamde ‘laagstand’ van wenkbrauwen effectief aan te pakken:

Allereerst is er de endoscopische voorhoofdslift, waarbij wat huidoverschot in de voorhoofdshuid wordt weggehaald. Hiervoor worden kleine sneetjes gemaakt onder de haargrens, waarna de voorhoofdshuid strakker wordt getrokken, waardoor ook de wenkbrauwen meer omhoog komen.

Daarnaast is er de Fogli lift, waarbij de sneetjes niet in het voorhoofd, maar aan weerszijden van de wenkbrauwen worden geplaatst. Hierdoor komen met name de zijkanten van de wenkbrauwen meer omhoog.

En tenslotte is er nog de directe wenkbrauwlift, die met name bij mannen populair is.
Hierbij worden de sneetjes direct bij de wenkbrauwen zelf geplaatst, waarna de littekentjes vooral bij dikkere wenkbrauwen goed verborgen blijven onder de wenkbrauwhaartjes.

Vragen en antwoorden

Zoals altijd was ook bij dit webinar weer gelegenheid tot het stellen van vragen. Een aantal vragen over wenkbrauwen en rimpels en de antwoorden daarop:

Kan een bovenooglidcorrectie gecombineerd worden met een voorhoofdslift?
Ja, dat kan zeker. Wij voeren deze behandelingen ook regelmatig gecombineerd uit.

Is er met plastische ingrepen iets aan rimpels rondom de ogen te doen?
Operatief is hier eigenlijk niet zo heel veel aan te doen, hoewel een voorhoofdslift ook wel enig ‘straktrekkend effect’ rond de ogen heeft. Fronsrimpels kunnen echter wél heel goed aangepakt worden met botox, dus we adviseren om hiervoor een afspraak te maken met een van onze cosmetisch artsen. Botox is ongeveer een maand of drie effectief en raakt daarna geleidelijk uitgewerkt. Het heeft vaak wel langer effect als je het vaker doet.

Alleen botox helpt niet voldoende voor mijn fronsrimpels, is dit te combineren met een filler?
Ja, dat kan inderdaad. Ook deze behandelingen voert Velthuis kliniek regelmatig gecombineerd uit.

Wil je het webinar graag terugkijken? Dat kan hier

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201