Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Webinar ‘Ogen die spreken’ gemist? Alles over onderooglidcorrecties

17 / 10 / 2022

Tijdens het webinar ‘Ogen die spreken’, dat live te volgen was op maandag 3 oktober, vertelde plastisch chirurg Carlijn Schipper je alles over operaties rondom de ogen. Hangende wenkbrauwen, rimpels, hangende oogleden, wallen… alle mogelijke issues én oplossingen kwamen aan bod. Aansluitend was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Heb je dit webinar gemist? Geen probleem, in drie blogartikelen laten we de belangrijke onderwerpen nog even stap voor stap aan bod komen! Deze keer: onderooglidcorrecties.

Weg met die wallen!

Vetwallen onder je ogen kunnen je een erg vermoeide uitstraling geven, zelfs als je je helemaal niet vermoeid voelt. Maar gelukkig is er heel goed iets aan te doen…

Behandeling

Door middel van een onderooglidcorrectie worden de wallen onder je ogen vakkundig verwijderd. Deze behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 60 minuten. Een onderooglidcorrectie heeft doorgaans net wat meer fysieke impact dan een bovenooglidcorrectie. Dit komt met name omdat je hier ook de zwaartekracht tegen hebt en er vaak ook nog wat vocht kan zitten. Het advies is om na een onderooglidcorrectie zo’n 2 weken rustig aan te doen en gedurende deze periode zo min mogelijk te bukken en te tillen. Dit kan namelijk de zwelling onnodig verergeren. Na een onderooglidcorrectie ben je weer helemaal jezelf, maar dan met een aanmerkelijk frissere uitstraling!

Vragen en antwoorden

Zoals altijd was ook bij dit webinar weer gelegenheid tot het stellen van vragen. Een aantal vragen over onderooglidcorrecties en de antwoorden daarop:

Ik heb een permanent lijntje onder mijn ogen. Raakt dit beschadigd bij een onderooglidcorrectie?
In principe niet. Zo’n permanent lijntje bevindt zich normaalgesproken bij de wimpers en bij een onderooglidcorrectie zit de plastisch chirurg hier zo’n 2 millimeter onder.

Kun je droge ogen krijgen na een onderooglidcorrectie?
We hebben eigenlijk geen aanwijzingen dat dit specifiek bij een onderooglidcorrectie het geval zou zijn. In praktijk zien we dit juist iets vaker bij een bovenooglidcorrectie.

Kan met een onderooglidcorrectie ook de huid van de wangen strakker getrokken worden?
Met een onderooglidcorrectie niet, die trekt alleen het gedeelte direct onder de ogen strakker. De wangen strakker trekken kan beter met een midface facelift of een volledige facelift.

Werkt Velthuis kliniek ook met lipofilling voor traangootjes?
Nee, lipofilling is voor traangootjes te vet. De injectables specialist kan echter wel geschikte fillers plaatsen in het gebied waar het kuiltje zit.

Wil je het webinar graag terugkijken? Dat kan hier

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201