Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Kijk: zo verloopt een liquid facelift behandeling

10 / 07 / 2023

Een liquid facelift is een mooie en subtiele manier om je gezicht haar frisse, jeugdige uitstraling terug te geven. Om je een goed beeld te geven van hoe zo’n behandeling gaat, hebben we Lonneke gevolgd. Zij ging naar cosmetisch arts drs. Lizenka Adriaanse met de vraag: kan ik wat meer volume in mijn wangen krijgen?

Is een facelift iets voor mij?

Lonneke: “Wat ik graag zou willen is het volume terug in mijn gezicht. Ik heb het idee dat het allemaal wat naar benden is gezakt in de loop der jaren. Vooral de bovenkant van mijn wangen mag wel wat voller. Daarom vroeg ik me af: zou een liquid facelift iets voor mij zijn?”

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult legt Lonneke uit aan cosmetisch arts drs. Lizenka Adriaanse wat haar wensen zijn. Samen bekijken ze in de spiegel wat er met het gezicht gebeurt als je ouder wordt: het bot slinkt een beetje, het onderhuids vet wordt minder en de huid wordt wat slapper en zakt langzaam naar beneden. Lizenka legt het weleens zo uit: “Je huid is als een jas die te groot is geworden voor de inhoud. Je kunt dat oplossen door de jas wat kleiner te maken door middel van plastische chirurgie, of je kunt de vulling in de jas terugbrengen met behulp van fillers. Dat laatste is wat we doen bij een liquid facelift.”


Liquid facelift: de behandeling

Voordat Lizenka begint met de behandeling wordt Lonnekes huid ontsmet. Daarna tekent de arts de zones af die behandeld gaan worden. Lizenka: “Ik probeer zoveel mogelijk te werken met een canule, een naald met een stompe punt die weinig tot geen schade geeft. Daardoor krijg je minder blauwe plekken.”

De prikjes zijn niet echt pijnlijk, ook omdat er lidocaïne (verdovend middel) in de filler zit. Een aparte verdoving is daardoor niet nodig. Wel is het fijn om de huid tijdens en na de behandeling goed te koelen. Zo ga je eventuele zwelling tegen.

Een liquid facelift is geen one-size-fits-all techniek. In plaats daarvan maakt de arts een persoonlijk behandelplan om op specifieke punten in het gezicht het volume te herstellen. Lizenka begint altijd bij de jukbeenderen, een van de belangrijkste punten in het gezicht (ook wel ‘mid face’ genoemd). Door gericht een filler op de jukbeenderen te plaatsen, krijgt de 'lower face' vanzelf een lift. Dit is een van de redenen waarom Lonneke ervoor koos om deze behandeling bij ons te ondergaan.

“Ik wil geen strakgetrokken gezicht,” zegt Lonneke. “Gaat het er straks niet onnatuurlijk uitzien?”

“Ik werk altijd gefaseerd, dan heb ik controle over wat ik doe,” legt Lizenka uit. “Afhankelijk van wat nodig is, werken we met drie fasen. Tussen elke fase zitten vier weken. Wil je een holistische benadering waarbij het gezicht op alle onderdelen wat gelift wordt, dan heb je na drie behandelingen (en dus drie maanden) resultaat. Ben je tevreden na fase een en twee? Dan stoppen we. Het gaat erom dat je er frisser uit gaat zien, maar wel jezelf blijft. Daarom vul ik alleen aan wat je bent kwijtgeraakt, en geef ik niet iets wat je nooit hebt gehad.” Dat stelt Lonneke gerust.


Na de liquid facelift behandeling

Na 45 minuten is de behandeling klaar. Lonneke ziet in de spiegel duidelijk verschil: “Ik zie al meteen dat die deuk boven mijn wangen helemaal weg is. En mijn kaak lijkt ook al een stuk strakker.” Gelukkig vindt ze niet dat er té veel is gedaan. Ze heeft haar jeugdige uitstraling terug, precies wat ze wilde. Deze vroege resultaten maken haar enthousiast over de rest van haar liquid facelift traject.

Lizenka: “In het begin kan het nog wat bobbelig en gezwollen zijn, maar het resultaat wordt nog mooier in de loop van enkele weken. De filler gaat zich dan integreren in het weefsel, waardoor alles mooi glad en natuurlijk wordt.”

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk dan de video hieronder.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201