Mijn Velthuis

Tel: 088 - 7785201

MRI controle van borstimplantaten

Alle informatie over ons unieke MRI-programma om jouw borstimplantaten te laten controleren.

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Behoefte aan controle van borstimplantaten

Velthuis kliniek wil graag tegemoetkomen aan de wensen van haar cliënten. Veel cliënten hebben aangegeven behoefte te hebben aan een periodieke controle van hun borstimplantaten. Daarom bieden we exclusief voor onze eigen cliënten de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een MRI van jouw borsten te laten maken bij het MRI Centrum gevestigd te Amsterdam. Meld je bij interesse hier aan.

Proces controle borstimplantaten

Hieronder vind je meer informatie over het proces wanneer je interesse hebt in een MRI-controle van je borstimplantaten.

Aanmelden interesse voor MRI

Als je je wilt aanmelden voor een MRI om jouw borstimplantaten te laten controleren, dan kun je je hier inschrijven.

Factuur voor MRI betalen

Voordat de afspraak met het MRI Centrum gemaakt kan worden, dient de factuur betaald te worden. De kosten voor de MRI bedragen 240 euro.

Consulent van Velthuis kliniek neemt contact op

Nadat je hebt aangegeven interesse te hebben in een MRI om je borstimplantaten te laten controleren, neemt een consulent contact met je op. Zij zal het aanmeldformulier voor het aanvragen van de MRI scan samen met jou compleet maken. Een afspraak met het MRI Centrum kan alleen gemaakt worden wanneer dit aanvraagformulier is ingevuld. Op dit invulformulier staan jouw medische geschiedenis, huidige klachten en de vraagstelling vermeld.

Daarnaast zal de consulent ook alvast met jou een telefonische afspraak inplannen met plastisch chirurg Laura Zaal om de resultaten van de MRI te bespreken.

Afspraak inplannen door het MRI Centrum

Vervolgens zal het MRI Centrum zo spoedig mogelijk contact met jou opnemen om een afspraak in te plannen. Een datum wordt afgesproken waarop de MRI scan gemaakt zal worden. Gebruikelijk ontvang je binnen enkele dagen de uitslag van de MRI scan.

Online vragenlijst invullen

Jouw veiligheid en tevredenheid staat voor ons voorop. Om die reden sturen we je per e-mail een vragenlijst toe die je online mag invullen, zodat wij jouw tevredenheid en aan- of afwezigheid van klachten kunnen monitoren. We vragen deze in te vullen voor de telefonische afspraak met de plastisch chirurg plaatsvindt.

Telefonische afspraak met de plastisch chirurg

Nadat je de MRI uitslag ontvangen hebt, zal er nog een telefonische afspraak plaatsvinden met plastisch chirurg Laura Zaal om de resultaten van de MRI met jou te bespreken. Mocht er een scheur van het implantaat worden aangetoond, dan zal de plastisch chirurg de vervolgstappen bespreken.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Hoe groot is de kans op een scheur van mijn borstimplantaat?

Velthuis kliniek heeft sinds haar bestaan alleen FDA goedgekeurde borstimplantaten gebruikt. Je hoeft je dus niet zorgen te maken over de veiligheid hiervan. Uit grote FDA studies weten we dat er gemiddeld een kans van 8,3% op een scheur is in 10 jaar.

Welke klachten zou ik kunnen ervaren bij een scheur van het borstimplantaat?

Je kunt wanneer er sprake is van een scheur van je borstimplantaat soms opmerken dat je borstvorm veranderd of onregelmatig is, dat je verhardingen voelt over het oppervlak van het implantaat, pijn, zwelling, doofheid, gevoeligheid of verandering in gevoel. Dit zijn echter aspecifieke klachten en in 30% van de gevallen merk je er zelfs niets van

Wat is het beleid voor controle borstimplantaten?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een scheur van jouw borstimplantaat schadelijk is voor je gezondheid. In de nieuwe landelijke richtlijn borstvergroting wordt daarom niet geadviseerd om periodiek je borstimplantaten te laten controleren als je geen klachten ervaart. In de Nederlandse ziekenhuizen zijn er ook te weinig MRI's om van vrouwen zonder voorgeschiedenis van borstkanker, die vanwege cosmetische redenen borstimplantaten hebben laten plaatsen en geen klachten ervaren, een MRI te maken. 

Alleen bij klachten wordt een bezoek aan de plastisch chirurg geadviseerd. Bij lichamelijk onderzoek kan de plastisch chirurg wel voelen of je bijvoorbeeld kapselvorming hebt, maar een scheur van het borstimplantaat kan niet worden uitgesloten. De plastisch chirurg zal je daarom dan vaak doorverwijzen voor een aanvullend onderzoek in de vorm van een echo of MRI. Een MRI is echter de gouden standaard. 

Wat zijn de kosten voor een MRI voor de controle van mijn borstimplantaten?

De kosten voor een MRI bedragen 240 euro. Deze kosten worden helaas niet door de verzekeraar vergoed. Dat is alleen het geval indien er van tevoren een medische indicatie voor dit onderzoek is gesteld.

Wat is het beleid bij een scheur van een borstimplantaat?

Natuurlijk hopen we dat er uit jouw MRI geen scheur van het implantaat wordt aangetoond. Indien er op de MRI echter wel een scheur van jouw prothese wordt aangetoond, nemen wij telefonisch contact met je op.

Na een verwijzing van jouw huisarts, zullen wij de implantaat vervangende operatie voor je aanvragen bij je verzekeraar. Dit kan ten koste gaan van je eigen risico. De kosten van de nieuwe implantaten zullen vergoed worden door de fabrikant. Er zullen wel eigen kosten zijn voor het opnieuw inbrengen van de implantaten, dit vergoedt de verzekeraar niet. Overigens is er in de literatuur geen eenduidig advies om de kapotte borstimplantaat te vervangen, maar dit is wel ons advies.

 

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag
Bel 088 - 7785201

Afspraak op één van onze vestigingen? Bekijk onze coronarichtlijnen.

Meer informatie