Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Borstimplantaten Controle Programma

Behoefte aan controle van borstimplantaten

Wij merken dat er steeds meer vrouwen zijn die graag periodiek hun borsten willen laten controleren. Dat begrijpen wij heel goed: zeker weten dat alles in orde is, geeft je een veilig gevoel. Daarom hebben we exclusief voor onze eigen cliënten een uniek Borstimplantaten Controle Programma opgezet. Deelname aan dit programma is vrijwillig. Voor dit programma werken we samen met het MRI Centrum. Als cliënt van Velthuis kliniek kun je daar tegen een gereduceerd tarief een MRI-scan van je borsten laten maken. Onze plastisch chirurgen vragen op jouw verzoek de MRI voor je aan en bellen de uitslag netjes door. Ook zullen ze, met jouw toestemming, de uitslag koppelen aan jouw dossier. Ziet alles er prima uit? Dan hoeft er niets te gebeuren. Zien we iets op de scan? Dan bespreekt onze plastisch chirurg met je welke vervolgstappen er nodig zijn. 

Ben je in het verleden geopereerd bij Velthuis kliniek en heb je een interesse in het maken van een MRI? Meld je dan hier aan. Ben je behandeld bij een andere kliniek of ziekenhuis? Dan is ons advies om contact op te nemen met je eigen kliniek dan wel ziekenhuis voor de nazorg.

Meld je hier aan

Proces controle borstimplantaten

Hieronder vind je meer informatie over het proces wanneer je interesse hebt in een MRI-controle van je borstimplantaten.

Aanmelden interesse voor MRI

Als je je wilt aanmelden voor een MRI om jouw borstimplantaten te laten controleren, dan kun je je hier inschrijven.

Informatiecentrum neemt contact op

Een medewerker van ons Informatiecentrum neemt contact met jou op, en zal kort toelichten wat het vervolgproces inhoudt. Ook zal er alvast een telefonische afspraak ingepland worden met de plastisch chirurg nadat de MRI is geweest om de resultaten van de MRI te bespreken.

Consulent stuurt aanvraag naar het MRI centrum

De consulent van Velthuis kliniek maakt het aanmeldformulier voor de aanvraag van de MRI compleet en zorgt dat deze bij het MRI centrum komt.

Betaling van de factuur

Aan het maken van de MRI zijn kosten verbonden. Deze bedragen € 260.- De factuur hiervan wordt opgesteld en naar jou toegestuurd door de consulente, met het verzoek deze zo spoedig mogelijk te betalen.

Afspraak inplannen door het MRI Centrum

Vervolgens zal het MRI Centrum zo spoedig mogelijk contact met jou opnemen om een afspraak in te plannen. Een datum wordt afgesproken waarop de MRI scan gemaakt zal worden.

Online vragenlijst invullen voor afspraak met plastisch chirurg

Jouw veiligheid en tevredenheid staat voor ons voorop. Om die reden sturen we je per e-mail een vragenlijst toe die je online mag invullen, zodat wij jouw tevredenheid en aan- of afwezigheid van klachten kunnen monitoren. We vragen deze in te vullen voor de telefonische afspraak met de plastisch chirurg plaatsvindt.

Telefonische afspraak met de plastisch chirurg

Tijdens het telefonisch consult bespreekt de plastisch chirurg de resultaten van de MRI met jou door. Mocht er een scheurtje van het implantaat worden aangetoond, dan zal de plastisch chirurg de vervolgstappen bespreken.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf kiezen of ik een MRI wil?

Ja, als cliënt van Velthuis kliniek kun je deelnemen aan het Borstimplantaten Controle Programma. Je kunt tegen gereduceerd tarief een MRI-scan van je borsten laten maken. Je weet dan zeker dat alles in orde is.

Is een MRI niet heel erg duur?

Je betaalt als cliënt van Velthuis kliniek een gereduceerd tarief van 260 euro. Deze kosten worden niet door de verzekeraar vergoed, je betaalt ze dus zelf. Het wordt alleen vergoed als er van tevoren een medische indicatie voor dit onderzoek is gesteld.

Wat gebeurt er als blijkt dat mijn borstimplantaat is gescheurd?

Natuurlijk hopen we dat er bij jouw MRI geen scheur van het implantaat wordt aangetoond. Mocht dat wel zo zijn, dan nemen wij contact met je op. Na een verwijzing van je huisarts vragen wij een implantaatverwijderende operatie voor je aan bij je verzekeraar. Aan het vervangen van implantaten zijn kosten verbonden, afhankelijk van het merk implantaten en of ze bij ons geplaatst zijn. Overigens is er in de literatuur geen eenduidig advies om een kapot borstimplantaat te vervangen, maar dit is wel ons advies.


 

Moet ik mijn borstimplantaten regelmatig laten controleren?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een gescheurd borstimplantaat schadelijk is voor je gezondheid. In de nieuwe landelijke richtlijn borstvergroting wordt daarom niet geadviseerd om periodiek je borstimplantaten te laten controleren als je geen klachten ervaart. Alleen bij klachten wordt een bezoek aan de plastisch chirurg geadviseerd. Bij lichamelijk onderzoek kan de plastisch chirurg wel voelen of je bijvoorbeeld kapselvorming hebt, maar een scheur van het borstimplantaat kan niet worden uitgesloten. De plastisch chirurg zal je daarom dan vaak doorverwijzen voor een aanvullend onderzoek in de vorm van een echo of MRI. Een MRI is de gouden standaard. 

Hoe groot is de kans dat een borstimplantaat scheurt?

Die kans is klein. Uit grote studies weten we dat er gemiddeld een kans van 6,6% op een scheur is in 10 jaar bij de Mentor implantaten die wij bij Velthuis kliniek gebruiken. Andere merken kunnen een hoger percentage hebben.

Hoe weet je of een implantaat is gescheurd?

Soms zorgt een gescheurd borstimplantaat ervoor dat je borstvorm verandert of onregelmatig is. Je kunt ook verhardingen voelen over het oppervlak van het implantaat, pijn, zwelling, doofheid, gevoeligheid of verandering in gevoel. In 30% van de gevallen merk je er niets van. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een gescheurd borstimplantaat schadelijk is voor je gezondheid. Wil je zekerheid of je borstimplantaat wel of niet gescheurd is, laat dan een MRI maken. Met alleen lichamelijk onderzoek kunnen we je geen zekerheid geven.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag
Bel 088 - 7785201