Gratis consultafspraak injectables   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Je lichaam in balans

Door Anne van Leeuwen - 20 / 10 / 2022

Geregeld zie ik dat wanneer er geen balans is in het lichaam, dit bij veel vrouwen kan leiden tot een dagelijkse ontevredenheid. Bij kleine borsten heb je misschien moeite om goed zittende kleding te vinden, terwijl grotere, zwaardere borsten juist voor pijnklachten aan rug en schouders kunnen zorgen. Wanneer er sprake is van asymmetrie van de borsten, sommige vrouwen hebben wel meer dan een cupmaat verschil, kan dat ook weer lastig zijn om te verhullen. Het doet vaak veel met je zelfvertrouwen als je je de hele tijd bewust bent van je borsten, die voor jouw gevoel buiten de norm vallen en je je daarom niet vrij kunt voelen in je eigen lijf.

Borsten die passen bij je lijf

Met borstchirurgie kunnen we die balans gelukkig weer terugbrengen in het lichaam. Dat is vaak niet alleen lichamelijk, maar in de meeste gevallen ook mentaal. Zodra die balans is hersteld, groeit ook het zelfvertrouwen weer. Iedereen wordt geboren met bepaalde maten, die heel persoonlijk en voor iedereen anders zijn. De breedte van je borst is bepalend voor het volume dat bij je lichaam past, dat noemen we ook wel je footprint. Bij een borstverkleining kun je die breedte niet aanpassen, maar doe je de verkleining voornamelijk aan de onderkant van de borst en uiteindelijk in projectie. Daarbij streef ik naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat dat past bij de footprint van de borst en dus bij de verhoudingen van het lichaam. Ook bij een borstvergroting is dit net zo belangrijk. Wanneer de borst een smalle breedte heeft en je zou deze te veel vergroten, overschrijd je misschien het evenwicht voor een natuurlijke borst. Daarom vind ik het zo belangrijk om binnen de marges van het lichaam te blijven en goed te kijken naar de natuurlijke verhoudingen. Alleen op die manier kun je iemand haar natuurlijke schoonheid teruggeven.

Verwachting scheppen voor het beste resultaat

Ik luister altijd goed naar iemands persoonlijke verhaal en wensen tijdens een consult. Vervolgens bespreken we de opties die daarbij mogelijk zijn. Bij Velthuis kliniek doen we ook graag een passessie met pasprotheses om te kijken welke grootte het best bij iemands lichaam past. Samen komen we vervolgens tot een besluit wat het juiste volume is, waarbij we altijd voor een natuurlijke balans gaan. Een goede uitleg en verwachting is daarbij onmisbaar. Als je die realiteit samen voor ogen hebt, is er vertrouwen tussen cliënt en plastisch chirurg en vorm je samen een team voor het beste resultaat. Dat voelt zo fijn, om iemand iets terug te kunnen geven wat ze lange tijd gemist heeft!

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Kom gerust eens langs voor een persoonlijk consultgesprek! Wij helpen je graag verder. 

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201