Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

In de camper met: Plastisch chirurg Wiebren van den Berg en cliënt Karin Abbink

plastisch chirurg Wiebren van den Berg Door Wiebren van den Berg - 23 / 07 / 2021

Hij, Wiebren, verricht elke week wel een buikwandcorrectie. Zij, Karin, onderging die buikwandcorrectie één keer in haar leven. “Dus moest het goed gebeuren”, vertelt de histologisch analiste aan een picknicktafel op het Rozendaalse veld, waar de fotoshoot is. De hei bloeit, de zon schijnt.

Over de klik tussen arts en cliënt, de champagnenavel, buxushaagjes en een nieuwe buik

Karin Abbink (47) verheugt zich op het weerzien met plastisch chirurg Wiebren van den Berg van Velthuis kliniek in Velp. “Hij is aardig, begripvol én steengoed.”

Wiebren, lachend: “Jij was ook wel een gedroomde kandidaat. Je had onwijs hard aan je lichaam gewerkt, was veel afgevallen en je had realistische verwachtingen. Voor een plastisch chirurg is dat een mooie uitgangssituatie.”

Karin: “Na twee zwangerschappen en een ongezonde leefstijl ging ik op zeker moment over een magische grens heen. Het was genoeg. Ik veranderde mijn levensstijl en begon met Crossfit, momenteel train ik 4 à 5 keer in de week.

Ik viel vijfentwintig kilo af, ik was zo gelukkig. Alleen dat hangende vel op mijn buik vond ik verschrikkelijk. Ik had van een blindedarmontsteking op mijn 18de ook een verkleefd litteken op mijn buik, dat zorgde voor een deuk. Ik had echt een hele, hele, lelijke buik. En nu heb ik de mooiste.”

Wiebren: “Je hebt ook veel vooronderzoek gedaan voordat je het besloot te doen.”

Karin: “Ik heb jarenlang gezegd dat ik het wilde, maar ik was er ook jarenlang nog niet aan toe. In november 2018 dacht ik “hop, ik ga het doen”. Ik las me in op internet en keek tv-programma’s waaronder De Kliniek waarin ook jouw werk werd belicht. Ik sloot me aan bij Facebookgroepen, waar ook voor- en na foto’s werden getoond. Ik weet nog dat ik die foto’s vergeleek en dacht “die Wiebren maakt hele mooie navels”.”

Wiebren, met een kwinkslag: “Een zogeheten champagnenavel zodat de champagne tussen je borsten zo je navel inloopt.”

Karin: “Haha, nou dat heb ik nog niet geprobeerd, maar hij is heel mooi geworden. 22 november 2019 was de dag van de operatie.”

Karin: "Ik had het liefst naast mijn eigen operatie gestaan om te kijken hoe jij het ging doen."

Wiebren: “Bij jou heb ik iets meer dan twee kilo huidoverschot verwijderd en met liposuctie bij de flanken 800 cc vet weggehaald om meer contour te krijgen. Mijn vak is ook een beetje beeldhouwen omdat geen lichaam hetzelfde is. Soms denken mensen dat alles perfect wordt zoals een gecoupeerd buxushaagje. Maar het is geen exacte wetenschap, ik kan niet toveren. Want gaat het weefsel doen wat ik wil? Wat is de conditie en de vorm van de buikwand? Leeft iemand gezond?”

Karin: “Ja, ik ben wel heel blij dat ik ook de liposuctie erbij heb gedaan. Mijn uiterlijk past nu bij mijn innerlijk. Ik zie het als een beloning aan mezelf. En het is precies zo gegaan zoals ik had verwacht.”

Wiebren: “Ik voelde me vereerd om het uit te mogen voeren.”

Karin: “Heb jij zelf wel eens iets gedaan trouwens?

Wiebren: “Nee, maar ooit wil ik een ooglidcorrectie laten doen. Ik moet alleen nog uitzoeken wie die zal uitvoeren.”

Karin lacht: “Oh, ik wil het wel doen hoor…”

Terug naar overzicht

Een buikwandcorrectie met liposuctie is toch een beetje beeldhouwen, ook omdat geen mens hetzelfde is.

Bel 088 - 7785201