Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

Zo krijg je meer zelfvertrouwen als jij je schaamt voor je neus!

13 / 01 / 2020

Te groot, te smal, te bobbelig, te scheef; een neus is een prominent deel van je gezicht en bepaalt mede je uitstraling. Dus als je ontevreden bent over de vorm of grootte van je neus, kan dat een deuk geven in je zelfvertrouwen. Je lichaam kun je nog verbergen achter kleding, maar je gezicht is bijna altijd zichtbaar. Toch zijn er wel enkele handige tips die we graag met je willen delen, zodat jij in de spiegel méér van jezelf gaat zien dan je reukorgaan.

Tips voor meer zelfvertrouwen

Iedereen is wel ergens ontevreden over. Een scheve mond, een grote neus, te kleine ogen, dikke wangen. En de hedendaagse schoonheidsidealen, gecombineerd met een selfie-invasie op social media, maken het er niet makkelijker op om jezelf mooi te vinden. Maar realiseer je: nobody is perfect. Dus verstop je mooie innerlijk niet achter onzekerheid of schaamte. De onderstaande tips kunnen je helpen met het krijgen van meer zelfvertrouwen.


Tip 1: Let niet te veel op jezelf

Jij ziet jezelf elke dag, de hele dag. Daarom ben je enorm gefocust op je eigen onvolkomenheden. En een neus is altijd vol in beeld als je een foto maakt of in de spiegel kijkt. Misschien is je zelfbeeld dus niet helemaal objectief. Praat er eens over met vrienden of vriendinnen, of check eens in je omgeving wat collega’s, familie, buren of bekenden van jouw neus vinden.


Tip 2: Verleg de accenten met styling of make-up

Het is mogelijk: je neus wat kleiner laten lijken zónder hulp van plastische chirurgie. Hoe? Door middel van make-up. Met het contouren en highlighten van de neus kun je namelijk het focuspunt veranderen en hierdoor zal hij kleiner lijken. Door twee donkere lijnen van onder je wenkbrauw naar het topje van je neus te trekken, creëer je een schaduw die je neus smaller laat lijken. Let wel op dat je een stukje huid openlaat tussen deze twee lijnen. Hier moet je namelijk highlighter op aanbrengen, zodat de focus van de dikte en grootte van je neus afgaat. Blend het met een beautyblender en je zult zien dat je neus er wat kleiner uitziet.

Heb je wat moeite met het aanbrengen van de make-up? Kijk dan eens op YouTube, daar zijn genoeg tutorials te vinden.

Ben jij een brildrager? Dan kun je jouw neus ook kleiner laten lijken door het juiste montuur uit te kiezen. Een montuur met een lage, donkergekleurde neusbrug zorgt er namelijk voor dat de neus minder opvalt


Tip 3: Accepteer je onvolkomenheden, of niet.

Door te accepteren wie je bent en hoe je eruitziet, verminder je het negatieve zelfbeeld al enorm. Kijk eens goed om je heen, en ga voorbij aan al het oppervlakkige social gepronk, waarin filters en fotoshop de perfectie bepalen.

Kijk je bijvoorbeeld nou echt al je hele leven tegen die grote neus aan, en blijft het jou ongelukkig maken? Overweeg dan eens een behandeling bij een cosmetisch specialist zoals Velthuis kliniek. Een subtiele neuscorrectie maakt je geen barbie. Of zoals vooraanstaand plastisch chirurg Bart Stubenitsky zegt: “Ik streef naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Want alles draait om jouw zelfvertrouwen.” 

Meer weten over een neuscorrectie?

Overweeg je om voor een neuscorrectie te gaan? Laat je dan goed informeren, neem de tijd voor je uiteindelijke keuze en laat je niet te snel verleiden door prijsacties of aanbiedingen. De kwaliteiten van de chirurg, van de operatie én van alle zorg eromheen zijn veel belangrijker. Bij Velthuis staan we klaar om al jouw vragen te beantwoorden, twijfels weg te nemen en om naar jouw persoonlijke wensen te luisteren. Dus neem vrijblijvend contact op of lees meer over de mogelijkheden van een neuscorrectie.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201